1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen pokrenuo novu inicijativu za prodajne salone
Volkswagen pokrenuo novu inicijativu za prodajne salone
0

Volkswagen pokrenuo novu inicijativu za prodajne salone

156
0
Podelite sa prijateljima:

Vreme je da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna u ova krizna vremena.

Usporavanje stope širenja infekcije koronavirusom može se jedino ostvariti društvenim distnciranjem odnosno ostankom kod kuće. Međutim, ova dva faktora mnogima otežavaju život, jer na kraju krajeva, nekako treba živeti i preživeti. Volkswagen je uvideo da bi mogao da uradi nešto i pomogne onima kojima je pomoć neophodna, tako da je zatražio od prodajnih salona da svoja zamenska vozila transformišu u uslužne flote.

Nemački proizvođač je podržao i salone s druge strane Atlantika, koji žele da flote zamenskih vozila preusmere na novi zadatak – za besplatnu isporuku i dostavu potrepština onima koji su u nemogućnosti da sami vrše nabavku.

Formiran je i adekvatan naziv – „Dealer Response Team“, iza kojeg stoji jednostavna ideja koja može da donese dobrobit za mnoge, a sastoji se od dve stvari: uslužnog vozila i zaposlenog iz salona koji vrši ulogu vozača.

Vozačima će biti dodeljivani zadaci poput isporučivanja robe lokalnim bankama hrane, transportovanja maski i zaštitne opreme u kritična područja, pa čak i vršenje ličnih isporuka onima koji ne mogu da napuste svoje domove. Sve ovo će biti urađeno bez bilo kakvih troškova po „klijente“. VW će dilerima ponudi dnevnu nadoknadu za pokrivanje troškova goriva i lizinga.

U SAD, Volkswagen ima preko 600 prodajnih salona s gotovo 7.000 zamenskih vozila na raspolaganju. Kompanija je svesna činjenice da su neki prodajni objekti zatvoreni zbog aktuelnih okolnosti, što je van njihove kontrole jer se moraju pridržavati lokalnih smernica.

„Otkada je pandemija započela, naši dileri su odmah reagovali u cilju davanja podrške onima kojima je pomoć najneophodnija, u okviru njihovih lokalnih zajednica“, rekao je Sad Čehab, viši potredsednik VW-ovog marketinga. „Neki dileri su već odlučili da započnu sopstvene programe dostave. Danas najavljujemo i finansijsku podršku naše marke naporima širom čitave dilerske mreže, da bismo omogućili da urade još više. Dakle, ukoliko vidite VW Atlas označen s ’Community Driven’ natpisom na boku, znajte da je u upotrebi za opšte dobro.“

Najčešći model koji će verovatno biti u eksploataciji za poslove dostave, upravo je spomenuti Atlas, mada će verovatno i drugi modeli biti uključeni u čitavu akciju.

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments