1. Home
  2. Vesti
  3. Tragedija kanadske automobilske industrije
Tragedija kanadske automobilske industrije
0

Tragedija kanadske automobilske industrije

862
0
Podelite sa prijateljima:

Pandemija korona virusa snažno je pogodila kanadsku automobilsku industriju, pa je prošle godine proizvodnja vozila u toj zemlji pala na nivo iz 1982. godine! 

U Kanadi je tokom prethodne godine montirano 1,4 miliona četvorotočkaša, daleko manje od 2019. godine kada je iz tamošnjih fabrika izašlo više od 2 miliona jedinica. Dakle, pad proizvodnje prošle godine bio je veći od 25%.

Ova severnoamerička država polako ali sigurno gubi bitku u automobilskoj industriji. Krajem 20. veka, odnosno 1999. godine su automobili napravljeni u ovoj zemlji imali učešče od 17% u ukupnom broju proizvedenih vozila u Severnoj Americi. Prethodne godine je učešće palo na svega 11%.

Najveći proizvođač automobila u Kanadi je Toyota na čije modele otpada 35% od ukupnog broja montiranih četvorotočkaša, sledi još jedan japanski brend – Honda sa 25% učešća. No, kanadska automobilska industrija uskoro bi mogla da ubeleži značajne investicije, a samim tim i rast proizvodnje.

Naime, General Motors najavljuje velika ulaganja u svoje pogone u ovoj državi. Tako bi fabrika u Ošavi, koja inače postoji od daleke 1908. godine, trebalo da dobije zadatak da proizvodi veliki pikap, dok će se pogon u Ingersolu baviti montiranjem BrightDrop električnih dostavnih vozila. Ulaganja koja će definitivno pomoći posrnuloj kanadskoj automobilskoj industriji.

AutoRepublika 

(862)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments