1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenovi problemi sa softverom ID.3 ozbiljniji nego što se pretpostavljalo
Volkswagenovi problemi sa softverom ID.3 ozbiljniji nego što se pretpostavljalo
0

Volkswagenovi problemi sa softverom ID.3 ozbiljniji nego što se pretpostavljalo

270
0
Podelite sa prijateljima:

Ne tako davno, VW je saopštio da problemi sa softverom neće uticati na početak proizvodnje ID.3. Međutim, neimenovani izvor kaže da je reč o„apsolutnoj katastrofi“.

VW ID.3 je verovatno najvažniji novi model koji je nemačka marka lansirala poslednjih decenija. Nakon preživljavanja „Dizelgejta“, Volkswagen je na putu potpune promene imidža, jer teži tome da bude lider u kategoriji električnih vozila i povezanim tehnologijama. ID.3 je prvo „oružje“ pripremljeno za taj „front“. Uskoro bi na tržište trebalo da pristigne i ID.4 električni krosover, koji platformu deli s hedžbekom, baš kao i veći deo softvera. E, tu dolazimo do problema.

Prošlog meseca, VW je doživeo ozbiljne nevolje sa softverom za ID.3. Navodno je on razvijen suviše brzo i nestrpljivo, tako da sistemi vozila ne mogu na odgovarajući način da komuniciraju među sobom. Nažalost, ne samo da ovaj problem još uvek rešen, već su stvari gore nego što se pretpostavljalo.

Süddeutsche.de je potvrdio reči portparola VW-a da „stvari trenutno nisu najbolje i da stvar više nije za šalu.“

Pored toga, izvori tvrde da ID.3 nije ni blizu spreman za tržište uprkos tome što je lansiranje zakazano za ovo leto. Sklapanje je u toku a proizvedene jedinice moraju da budu popravljane „ručno“. Zašto VW ne može da reši ove probleme i zašto se oni dešavaju u tako kasnoj fazi?

Odgovor čini se da leži u nedostatku kvalifikovanog osoblja, posebno progamera i specijalista u oblasti sofvera. „Ovo je apsolutna katastrofa. Jednostavno ne možemo da dođemo do ljudi“, rekao je drugi izvor. Da ironija bude veća, glasine kolaju da VW traži pomoć od jednog od najvećih rivala, Daimlera.

Daimler i BMW su već u pregovorima u vezi sa zajedničkim razvojem softvera za vozila, a VW-ovi šefovi su se navodno nedavno sastali s kolegama iz Štutgarta da bi prodiskutovali na tu temu. Da li je nešto proizašlo iz razgovora, za sada možemo samo da pretpostavljamo. U svakom slučaju, čini se da Volkswagen ima problem koji mora da reši brzo i korektno.

Možda nazovu Teslu? Kalifornijska kompanija je ipak otišla najdalje što se tiče softvera i ažuriranja sistema daljinskim putem u električnim vozilima. Naravno, samo se šalimo…

AutoRepublika

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments