1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Dacia Logan s padajućim krovom i LED svetlima
Nova Dacia Logan s padajućim krovom i LED svetlima
2

Nova Dacia Logan s padajućim krovom i LED svetlima

3.69K
2
Podelite sa prijateljima:

Dacijini modeli svakako nisu snagatori s velikim motorima, ali je svakako reč o jednoj od marki koje su pretrpele snažan udarac od strane nove evropske regulative. Novi Logan za 2021. bi mogao na taj način biti sasvim drugačiji automobil u odnosu na svoje prethodnike.

Logan je postao novi Dacijin „potpisni“ automobil kada je lansiran 2004. Priuštivi sedan iz B segmenta se odmah pokazao uspešnim, dok je nova generacija lansirana 2012. Međutim, Mk2 nije bio radikalno različit, delivši brojne komponente i generalnu postavku s prvencem.

 

Nasuprot tome, novajlija za 2021. će biti potpuno drugačija mašina, verovatno direktni derivat nove platforme Renault Clija. Kako kažu glasine, Logan izgleda nešto duže s nešto širim tragom točkova.

Verovatno najubedljiviji detalj na ovom prototipu je njegov krov, koji karakteriše zakrivljena linija od haube pa gotovo do zadnjih svetala. Izgleda skoro kao nekih od atraktivnih kupea s četvoro vrata ili „fastbeka“. Stari Logani su pre svega bili ravni i kutijasti.

Još jedno primetno unapređenje čine farovi, koji čini se da koriste Renaultove pravougaone LED projektore, koje možemo da vidimo na svim modelima iznad Meganea. Međutim, one moraju biti opcione, bazirano na dve stvari. Najpre, Logan je popularan kao taksi i ima monovolumenskog rođaka, tako da je veoma jeftin za popravku. Na drugom mestu, ni Megane ne poseduje LED svetla u standardnoj postavci. Očekujemo da LED opcija bude prisutna i pozadi.

Ono što takođe treba očekivati je pojavljivanje hibridnog modela. Da bi u isto vreme ostala priuštiva i ekološki podobna, Dacia će se osloniti na blago hibridne verije atmosferskog 1.0 SCe 75, kao i štedljivog 1.5 dCi. Komapanija je već najavila da će počev od sledeće godine u ponudu staviti 1,0-litarski turbo sa 101 ks, koji će uz benzin kao pogonsko gorivo koristiti i LPG.

AutoRepublika

(3694)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kad je dačija sa antene na prednjem delu krova prešla na antenu na zadnjem delu krova ?

Don

tim ce dobiti novih 1 milion kupaca. Antena radi cuda!