1. Home
  2. Vesti
  3. VW kaže da problemi sa softverom neće uticati na početak prodaje ID.3
VW kaže da problemi sa softverom neće uticati na početak prodaje ID.3
2

VW kaže da problemi sa softverom neće uticati na početak prodaje ID.3

182
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen kaže da problemi sa softverom, koji su uticali na lansiranje novog Golfa, predstavljaju „izazov“ i kod ID.3, koji treba da krene s prodajom u leto ove godine.

Nemački Manager Magazin je prošlog meseca izvestio da će zbog navedenih problema preko 20.000 ID.3 biti proizvedeno bez kompletnog softvera, tako da će biti neophodni timovi inženjera, koji će manuelnim putem ispravljati stvari, što će naravno doneti dodatni trošak.

„Uspostavljanje moćne nove elektronike i softverske arhitekture, predstavlja izazov koji može da dovede do teškoća ili odlaganja, i mi trenutno radimo na tome“, rekao je VW-ov portparol. „Ipak, planirani rokovi su i dalje validni: tržišno lansiranje je zakazano za leto 2020.“

Nova generacija Golfa, čiji je dolazak  širom Evrope odlagan u prvom kvartalu, sadrži oko 100 miliona linija koda, s tim što se samo na info-zabavni sistem odnosi petina te brojke. Poređenja radi, automobil iz 2010. je posedovao tek deseti deo kompleksnosti „osmice“.

Dok je Golf opremljen samo evolutivnom CAN FD elektro-elektronskom (E/E) arhitekturom, ID.3 je prvi model koji će usvojiti novu E3 platformu, za najbrži mogući transfer podataka.

Šef VW grupe, Herbert Dis, rekao je da će mu biti neophodna potpuna dostupnost ID.3 od samog lansiranja, da bi ostvario ciljeve vezane za strožu ekološku regulativu, koja preti ogromnim penalima za proizvođače čije se flote ne usklade s njom.

Volkswagen je sa serijskom proizvodnjom ID.3 započeo u novembru. Mesece koji su sledili i slede, kompanija će iskoristiti za rešavanje svih problema koji se mogu javiti tokom testiranja , sve do prvih isporuka.

ID.3 koji silaze s proizvodnih linija, parkiraju se u iznajmljenim parking prostorima do instalacije softvera, piše Manager Magazin.

Glasnogovornik kompanije je izjavio da je plan da se proizvede oko 100.000 elektromobila ove godine u fabrici u Cvikauu.

„Gremlini“ u softveru, koji su remetili razvoj Golfa, naterali su Disa da prestroji aktuelnu ekspertizu u ovoj oblasti i implementira je u nezavisni ogranak pod imenom Car Software, osnovan početkom ove godine.

Do 2025., očekuje se da više od 10.000 digitalnih stručnjaka učestvuje u razvoju softvera za oba vozila i digitalne ekosisteme.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kako ova tehnologija užurbano grabi napred krupnim koracima, to je neverovatno … Aktuelna oktavia A7, čija je prodaja u Srbiji startovala u leto 2013. godine, u Active paketu do fejslifta nije imala serijski čak ni centralnu bravu sa daljinskom komandom. Ta daljinska komanda je tada bila opcija … A sada ? Samo sedam godina kasnije … „Nebo i zemlja“.

BojanNeki

U programerskom svetu kruži doskočica tj izreka da menadžeri misle da ako umesto jednog programera dovedu još 8 da će umesto za 9 meseci projekat biti napravljen za 1 mesec odnosno da ako jednoj trudnici treba 9 meseci da se porodi onda će 9 trudnica da se porodi za 1 mesec.
To na račun ovih 10.000 stručnjaka i vesti koje dolaze iz Nemačke. 😉