1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat će u bliskoj budućnosti imati najmanje tri SUV modela
Fiat će u bliskoj budućnosti imati najmanje tri SUV modela
4

Fiat će u bliskoj budućnosti imati najmanje tri SUV modela

401
4
Podelite sa prijateljima:

Kako javljaju italijanski stručni mediji, Fiat će u svojoj gami uskoro imati tri SUV-a. Po jedan u B, C i D segmentu. 

Očekuje se da će Fiat značajno uvečati svoju gamu nakon što dođe do spajanja sa PSA, a između ostalog insistiraće se upravo na plasmanu vozila sa uvećanim klirensom. Jedan od ova tri SUV-a trebalo bi da bude i Fiat 500XL o kojem se do sada više puta govorilo, ali nisu stigle nikakve konkretnije informacije.

Ovaj model jedan je od kandidata za proizvodnju u fabrici u Kragujevcu, i ukoliko bi pogon u Šumadiji zaista i dobio ovaj SUV onda bi to značilo mnogo bolje dane za postrojenje u Srbiji. Italijanski mediji pišu da će Fiat 500XL biti veći od aktuelnog Fiat 500X, te da će biti zamena i za taj model, kao i za 500L.

Jedan od pomenuta tri buduća automobila trebalo bi da bude i krosover iz B segmenta. Veruje se da će to biti deo uvećane porodice Panda, odnosno njen najveći član. Više informacija o ovom modelu biće sigurno dostupno naredne godine kada se očekuje predstavljanje plana Fiata za budućnost.

Treći SUV je za sada misteriozan, ali je evidentno da će biti smešten u D segmentu. Šef Fiata, Olivije Fransoa već je najavio povratak italijanske marke u ovu klasu, a kako limuzine gube na popularnosti, SUV je logičan izbor. Biće zanimljivo videti šta će od platformi Fiat iskoristiti za plasman svog aduta u D segmentu.

Sigurno da je da će mu biti dostupna EMP2 arhitektura poreklom iz PSA grupe, ali FCA već ima u svom posedu i Giorgio platformu na kojoj su postavljeni modeli Alfe Romeo Giulia i Stelvio.

AutoRepublika 

(401)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Мегапланд

Ко зна, можда уз (чудесну) субвенцију државе буде веома занимљива куповина као и 500L.
Шта кажете?

Don

Samo da ne bude ružan. Početna motorizacija je samo za vozače početnike, ali kod nas ga kupuju mnogi jer je jeftin a nema se para. No, čudno mi je sve to malo jer 500 i 500x su jednu stepenicu po kvaliteti više od 500L, tako da sumnjam da će XL biti ispod 13500 € . Cijena ispod je Tipo podrucje, tako da se ne bih iznenadio ako 500XL najjeftiniji bude bio 18k €. Gdje će ga praviti ? Logika nalaže da se matične tvornice u Italiji moraju popuniti bar 70% sa proizvodnjom, tako da su male šanse za Kragujevac.On će… Pročitaj više »

BB

Kako god, bitno je da će se zvati 500 🤣

Dikh tu kava

Ja s nestrpljenjem iščekujem Piaggio Beverly SUV. To mora biti „pun pogodak“..