1. Home
  2. Vesti
  3. Novi SEAT Leon koncept donosi novi dizajnerski jezik marke
Novi SEAT Leon koncept donosi novi dizajnerski jezik marke
0

Novi SEAT Leon koncept donosi novi dizajnerski jezik marke

267
0
Podelite sa prijateljima:

SEAT priprema novi dizajnerski jezik orijentisan više sportski nego ikada.

Španska marka radi na novoj generaciji Leona, koja je u fazi testiranja. Sudeći po špijunskim fotografijama, sasvim se lepo „oblikuje“, ali detalji što se dizajna tiče, još uvek su nepoznati, jer prototipovi su pod temeljnom kamuflažom. Trebalo bi da mnogo više saznamo u martu sledeće godine, na Salonu automobila u Ženevi, kada bi SEAT trbalo da predstavi koncept kao prethodnicu serijskog modela.

Studija će biti vesnik novog dizajnerskog jezika marke, koji bi trebalo da na bolji način diferencira SEAT-ove modele u odnosu na sestrinske marke iz VW grupe. Dizajneri sada stavljaju akcenat na „punoću“, za razliku od aktuelnih oštrih linija.

Cupra e-Racer

„Napravićemo otklon od oštrih uglova i linija. Korišćenje naglašenih linija da se izrazi preciznost je nešto što radimo s Leonom od 2012. Ovoga puta želimo da se razlikujemo od kolega iz VW grupe“, rekao je šef dizajna SEAT-a, Alehandro Mesonero-Romanos.

Ono što je interesantno je da SEAT neće drugačije dizajnerske smernice primeniti na buduće elektrifikovane i potpuno električne modele. Umesto toga, španski „bela tehnika“ primerci će izgledati kao i pripadnici ostatka game.

U međuvremenu, postalo je jasno da Cupra, SEAT-ova performantna divizija, planira da lansira samostalan model do kraja godine. Reč je o ekskluzivnom serijskom modelu, ne konceptu, koji će biti proizveden u ograničenoj seriji i praktično će biti zadužen za deonstraciju aduta koje Cupra ima u rukavu.

Hibridizacija će takođe odigrati važnu ulogu u Cuprinoj budućnosti. Inženjeri ove divizije nameravaju da primene tretman elektrifikacije na buduće pogonske sklopove, a čak i potpuno električa Cupra je u igri. Ipak, pre toga treba očekivati da na scenu stupe Cupra Leon, Cupra Leon ST i Cupra  CUV model (do kraja dekade).

 

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments