1. Home
  2. Vesti
  3. Koje automobile ćemo videti u igrici po imenu Grand Theft Auto VI? (VIDEO)
Koje automobile ćemo videti u igrici po imenu Grand Theft Auto VI? (VIDEO)
0

Koje automobile ćemo videti u igrici po imenu Grand Theft Auto VI? (VIDEO)

199
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je čak deset godina od kada je Rockstar Games predstavio poslednju igricu u serijalu nazvanom Grand Theft Auto (GTA). Čak i ako vas video igrice nimalo ne zanimaju, i ako smatrate da su one namenjene deci, teško je osporiti uspeh GTA-a.

Videli smo osam izdanja, od čega je prvo debitovalo još 1997. godine, a poslednje pod imenom GTA V 2013. godine. Istina, dosta puta je „osvežavan“ do sada i dodavani su novi paketu, ali deset godina je ipak prevelik vremenski period.


Novi GTA VI će biti dostupan za konzole Play Station 5 i Xbox Series X/S tokom 2025. godine, a Rockstar nam je pokazao prvi video snimak u pogledu toga šta možemo da očekujemo. Stiče se utisak da je „šestica“ nastavak nekadašnjeg izdanja po imenu GTA Vice City, pošto se radnja obe verzije dešava na lokaciji koja izgleda kao američka savezna država Florida, a nas ipak najviše interesuje vozni park.

Rockstar naravno nema licencu da koristi prave četvorotočkaše, pa ni njihova imena, već je dizajnirao one koji samo liče na njih i dao im drugačije oznake. Video snimak nije preterano dugačak, ali prema onome što možemo da vidimo, pružaće za svakoga po nešto.

Prethodnik je imao čak 760 modela, a u takvu cifru su uračunati ne samo automobili već sve forme transporta na dva, četiri i više točkova – kako na zemlji, tako i u vazduhu.

Hajde da analiziramo šta je dostupno na prvi pogled u GTA VI… U jednoj od prvih scena na autoputu vidimo automobil pod imenom Pegassi Zorrusso, a reč je o kombinaciji modela Italdesign Zerouno i Lamborghini Aventador. Ispred njega je Grotti Furia, a zasnovan je na superautomobilima Pininfarina Battista i Ferrari F8 Tributo.


Zatim dolazimo do scene koja pokazuje drugačiji deo grada i preplavljena je američkim modelima. Možemo da primetimo terenac koji liči na Chevrolet Suburban iz devedesetih godina prošlog veka. Tu su i moderni Chrysler 300, pa Chevrolet Malibu iz osamdesetih godina i desetak godina stariji model Buick Riviera.

Scena koja se svima verovatno najviše dopala je ona u luksuznom delu gradu jer je puna skupocene egzotike. Tu su Pfister Comet S2 (992 Porsche 911), Grotti Cheetah Classic (Ferrari Testarossa), Grotti Carbonizzare (Aston Martin V12 Zagato) i Conquette D10 (Chevrolet Corvette C8). Malo niže je parkiran i Bravado Gauntlet Hellfire, a reč je o kombinaciji modela nazvanih Chevrolet Camaro i Dodge Challenger.

Onda stižemo i do policijskih automobila. Većina je zasnovana na Fordu Exploreru, ali se mogu primetiti i neki stariji četvorotočkaši kao što su Ford Taurus i Crown Victoria. Većinu njih smo viđali u ranijim izdanjima GTA-a, pa su grafike samo unapređene, a stil u određenoj meri modifikovan.

Do 2025. godine je ostalo još dosta vremena i verovatno ni sam Rockstar nije zaključio sve, niti je doneo sve odluke. Jedno je sigurno, a to je podatak da je GTA VI verovatno najviše iščekivana video igrica ove decenije i ne sumnjamo da će oduševiti.

Pogledajte video snimak.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments