1. Home
  2. Vesti
  3. Opel razmatra povratak Mante!
Opel razmatra povratak Mante!
0

Opel razmatra povratak Mante!

659
0
Podelite sa prijateljima:

Sudeći po broju pregleda koji je ostvarila priča o konceptnom električnom automobilu nazvanom po legendi iz Riselshajma, Opel bi bio lud da ne ponudi reinkarnaciju Mante. To je ujedno i interpretacija klasičnog automobila, ali i vic na točkovima. Naravno, ne misleći na podsmeh, već na čist osmeh. Izgleda da to zna i sama nemačka marka, pa šef kompanije Opel, Mihael Lošeler sugeriše da će Manta biti oživljena.

Dakle, jasno je da Opel razmatra da ponovo u ponudu uvede kupe koji je nekada raspaljivao maštu mnogih tinejdžera, s tim što bi ovaj put, tržišni nastup Mante bio ograničen na segment električnih vozila, u skladu s aktuelnim trendovima u automobilskoj ndustriji.

„Deluje da Nemačka željno iščekuje Mantu,“ kaže prilično samouvereno šef Opela Mihael Lošeler za germansko izdanje poslovnog lista Business Insider. Proizvođač automobila je nedavno, kako rekosmo, predstavio studijski rad Manta GSe ElektroMOD. „Ni u najluđim snovima nisam očekivao tako žestoku reakciju javnosti na ovaj koncept,“ rekao je Lošeler.

Ipak, ne treba sumnjati da će Opel, uostalom kao i svaka ozbiljna firma, pre konačne odluke sprovesti relevantno istraživanje tržišta, pa je tako nešto potvrdio i sam Lošeler za pomenuti nemački portal. „Tek nakon što s pažnjom pregledamo zaključke iznete u Izveštaju o istraživanju tržišta, odgovorićemo na pitanje: Nova Manta, da ili ne?“

Kao što znamo, zadnja epizoda burne istorije govori da je danas Opel deo novoformiranog industrijskog diva  Stellantis, koji pod svojom kontrolom drži ukupno 14 automobilskih marki, uključujući i Peugeot i Citroën, Fiat, Chrysler, Jeep i Maserati .

Inače, Opel Manta je prema izvornim zamislima trebalo da pokupi kajmak po osnovu nekadašnje popularnosti automobila iz takozvane „poni“ kategorije čiji je najpoznatiji predstavnik svakako američki Ford Mustang, dok je s ove strane Atlantika to bio i glavni Mantin rival. Opet je u pitanju jedan legendarni Ford, model Capri o čijoj istoriji možete da čitate na našim stranicama.

Kako bilo, originalni Opel Manta je zabeležio tržišni uspeh i isporučen je na 470 hiljada adresa, samo u domovini.

Još za kraj da dodamo da je na delu masovno oživljavanje nekada uspešnih modela. Ford je nedavno vaskrsao Pumu, koja je izašla iz segmenta malih kupea, priključujući se kategoriji kompaktnih SUV-ova, dok se slična priča može ispričati i o Mustangu koji je postao baterijski krosover Mustang Mach-E.

AutoRepublika

(659)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments