1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero i Logan MCV dobijaju Blue dCi 95
Dacia Sandero i Logan MCV dobijaju Blue dCi 95
1

Dacia Sandero i Logan MCV dobijaju Blue dCi 95

343
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon uvođenja nekih promena na Dusteru i Sandero Stepwayu, Dacia je najavila još neke revizije vezane za Sandero i Logan MCV. Najpre, dCi 95 doživljava transformaciju u Blue dCi 95 zahvaljujući implementaciji SCR-a.

Sasvim jasno, radi se o 95 ks, dostupnih pri 3.750 o/min, iz 1,5-litarskog turbo dizela. Maksimalni obrtni moment od 220 Nm pri 1.750 o/min bi trebalo da pripomogne boljem ubrzanju.

Oba modela su dostupna u Access, Essential i Comfort paketima, s tim što cena počinje od 6.995  i 8.945 funti, naravno podaci su vezani za Veliku Britaniju. Što se Logana MCV Stepwaya tiče, on je nešto skuplji, sa startnom cenom od 12.495 funti, jer je u ponudi samo u Comfort nivou.

Dakle, oni koji bi se ipak odlučili za davanje nešto manje novca, i dalje mogu da uživaju u klima uređaju, Bluetooth konekciji, odbojnicima u boji karoseriji, DAB radiju, električnim podizačima napred i Tarkine naplacima od 15 cola. Kada je najviši paket u pitanju, dostupni su MediaNav satelitska navigacija sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, zadnji parking senzori i tempomat.

Inače, Dacijin hedžbek i karavan su spremni za temeljan redizajn. Dacia će se uskoro prebaciti na CMF-B arhitekturu Renault-Nissan alijanse, što je platforma koju će deliti s novom generacijom Clija i Nissan Jukea.

„Šokantno dostupna“ Dacia EV će stići nešto kasnije, a logično je da će osnovu činiti Renault Zoe.

AutoRepublika

 

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako je PSA uz „jeftilen“ 301 u 1,5 dizel verziji mogla da upari 6MT, možda bi to isto mogao reno i uz 1,5 dizele u dačiji.