1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo se uzda u svoje hibride
Volvo se uzda u svoje hibride
0

Volvo se uzda u svoje hibride

115
0
Podelite sa prijateljima:

Šef švedske marke u Evropi, Bjorn Anval, uveren je da će elektrifikovani automobili ove godine preći dug put od tržišne niše do ozbiljnog segmenta za biznis.

„Svi pokazatelji su tu. Verujemo da je evropsko tržište dovoljno sazrelo za jedan ovakav prelazak“, rekao je Anval.

Volvo želi da svaki četvrti prodati automobil u Evropi tog brenda bude elektrifikovan. U skladu sa tim, Šveđani su utrostručili svoje proizvodne kapacitete kada je reč o alternativnim modelima.

Osim toga, Volvo ističe da će naručeni hibridni i električni modeli imati prioritet, te da će vreme čekanja da novi vlasnik preuzme svoj automobil biti značajno skraćeno.

Prošle godine, hibridi su imali učešće od 10% u prodaji ovog proizvođača u Evropi, što znači da ove godine očekuju ogroman rast prodaje.

Ipak, Volvo se ne uzda samo u hibridna vozila, već i u EV modele. Prvi takav automobil švedskog brenda je XC40 Recharge, koji će se ove godine naći u prodaji. Što se tiče električnih automobila, Volvo ima umereno optimistične prognoze.

U intervjuu koji je dao krajem prošle godine, šef proizvođača iz Skandinavije, najavio je da će kroz dve godine, odnosno 2021. godine, električni automobili imati učešće u prodaji Volvoa od 10%.

Ako se sagleda činjenica da je u 2019. godini ova marka isporučila više od 700.000 vozila, te da beleži trend rasta, to bi značilo da će 2021. godine prodati oko 70.000 električnih automobila, što je, čini se, u ovom trenutku isuviše optimistična prognoza.

AutoRepublika

(115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments