1. Home
  2. Vesti
  3. Limuzina Geely Preface će konačno postati globalni model
Limuzina Geely Preface će konačno postati globalni model
0

Limuzina Geely Preface će konačno postati globalni model

787
0
Podelite sa prijateljima:

U bratskoj nam Kini, serijska limuzina Geely Preface (kinesko ime – Xingrui) debitovala je 2020. godine. Dva leta kasnije, sedan je modernizovan, a lani je pretrpela još jedno, značajnije ažuriranje, istovremeno dobijajući sufiks u obliku slova L kao dodatak u imenu.

Istina, kod kuće su odbili da „L“ smatraju restilizacijom: tamo je takva verzija upotpunila asortiman. Limuzina se već dugo prodaje u drugim zemljama, uključujući Rusiju, ali to su „sivi“ automobili. U prevodu, to su modeli iz nezvaničnog uvoza.

Ali zvanične isporuke Prefacea van Kine tek sada počinju: model je najavljen u Saudijskoj Arabiji, a zatim će se pojaviti na drugim tržištima na kojima je brend prisutan. Štaviše, kompanija je odlučila da izveze najnoviju verziju, odnosno model iz 2023, ali bez sufiksa L.

Podsetimo, limuzina je zasnovana na platformi CMA (Compact Modular Architecture), koju su Kinezi razvili zajedno sa Volvoom (Geely je vlasnik švedskog brenda). Što se tiče dimenzija, globalni Geely Preface se poklapa sa Elkom za Kinu: dužina je 4.825 mm, širina – 1.880 mm, visina – 1.469 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.800 mm. Ako ga uporedimo sa modelima nekineskih brendova, sedan nije daleko od, na primer, prethodne generacije Toyote Camry.

Što se tiče dizajna, „svetska“ limuzina je identična verziji za Kinu, osim što je zadnji branik retuširan, a globalni Preface ima duple ovalne završetke izduvnih cevi umesto trapezoidnih.

Ostale spoljašnje karakteristike uključuju masivne „klinove“ na rešetki hladnjaka, ukrasne umetke u obliku slova T na prednjim i zadnjim svetlima dizajniranim kao jedna ploča. U kabini je ugrađen vertikalni tablet za multimedijalni sistem, a takođe je lišena uobičajene ručice menjača – desna ručica upravljača je odgovorna za promenu stepena prenosa.

U Saudijskoj Arabiji su najavljena dva nivoa opreme. Bazni uključuje LED optiku, panoramski krovni otvor, virtuelnu instrument tablu od 10,2 inča, pomenuti tablet (13,2 inča), perforiranu kožu, klimatronik, prednje i bočne vazdušne jastuke, prednje i zadnje parking senzore.

Top verzija takođe uključuje crvene kočione čeljusti, ventilisana prednja sedišta, vazdušne zavese, prilagodljivi tempomat, automatsko kočenje i sisteme za zadržavanje trake.

Na Bliskom istoku, limuzina će biti dostupna sa benzinskim turbo-četvorocilindričnim motorom 2.0 Drive-E  koji proizvodi 218 KS i 325 Nm, koji je kombinovan sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dve spojnice preko prednjih točkova.

Navodi se da će Geely Preface do „stotke“ stizati za 6,9 sekundi. Imajte na umu da se u Kini model sa ovim dizajnom nudi isključivo kao HEV (hibrid bez mogućnosti punjenja iz mreže) sa instalacijom na bazi turbo motora 1.5 (163 KS).

AutoRepublika

(787)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments