1. Home
  2. Vesti
  3. Audi razmatra opcije za budućnost modela A8
Audi razmatra opcije za budućnost modela A8
1

Audi razmatra opcije za budućnost modela A8

622
1
Podelite sa prijateljima:

Dok se nastavlja elektrifikacija nemačkog premijum brenda, neka pitanja ostaju neodgovorena, kao što je recimo šta nosi budućnost za perjanicu A8? 

Aktuelna generacija modela A8 trebalo bi da doživi restilizaciju za modelnu 2021. godinu. To bi u suštini značilo da ćemo uskoro videti osveženu limuzinu, ali za sada nema nikakvih zvaničnih potvrda iz Audija kada će biti premijera.

No, rukovodstvo Audija već razmatra šta im je činiti u vezi sa budućnošću ovog automobila? Da li će A8 ostati veran mamutskim SUS agregatima, hoćemo li videti EV izdanje, da li će hibridizacija biti jedina opcija? Mnogo pitanja, a za sada nema niti jednog jedinog odgovora.

Pre nekih pola godine, jedan od Audijevih visokorangiranih rukovodilaca, odbacio je ideju o tome da A8 pređe među EV modele. No, kako oba konkurenta, i Mercedes i BMW planiraju da ponude svoje električne sedane u ovom segmentu, ne treba očekivati i da Audi izostane sa svojim vozilom.

Ovo je veoma komlikovana klasa, jer kupci traže vrhunsku i najnoviju tehnologiju, ali imaju i mnoge druge zahteve. Podsetimo da će Mercedes uskoro plasirati EQS, odnosno električni pandan S klasi, kao i da će i ovaj model imati Maybach varijantu. EQS će stići na tržište naredne godine, dok je BMW najavio dolazak i7 (električne Serije 7) za 2022/2023. godinu.

Kada je reč o novoj generaciji A8, ona bi trebalo da se nađe na tržištu 2024. godine. Kako konkurencija ne napušta SUS agregate, veruje se i da će Audijev stegonoša zadržati neke od motora sa unutrašnjim sagorevanjem u ponudi. Ipak, isto tako se može očekivati niz plug-in hibridnih varijanti za ovu nadolazeću limuzinu.

Takođe, ukoliko Audi odluči da A8 ima i električnu verziju, sasvim je izvesno da će ona biti bazirana na PPE platformi, koju je ova marka zajedno sa Porscheom specijalno razvila upravo za EV modele.

AutoRepublika 

(622)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

PHEV i EV od 2024 isključivo; obzirom na sve strožu regulativu i zakone ekonomije volumena, ništa drugo neće imati smisla. Nažalost… 😢