1. Home
  2. Vesti
  3. BMW se odriče standardne Serije 7!
BMW se odriče standardne Serije 7!
3

BMW se odriče standardne Serije 7!

4.72K
3
Podelite sa prijateljima:

Kako piše automobilemag.com nemačka marka spremna je da se odrekne nekolicine modela, uključujući i standardnu varijantu „sedmice“. 

Pomenuti medij navodi da BMW teško ostvaruje bilo kakvu zaradu na modelima koji koštaju manje od 40.000 evra, stoga Serija 1 sa troje vrata odlazi u istoriju, a u penziju će i Serija 2 Gran Tourer i Serija 3 GT.

Navodna lista modela koji malo doprinose kompanije je već spremljena, a pored navedenih modela čine je i: Serija 2 kabriolet, Z4, standardna verzija Serije 7 (opstaće model sa produženim međuosovinskim rastojanjem), ali i sve varijante „osmice“ koje imaju dvoje vrata za putnike. Kao jedan od kandidata za prevremenu penziju spominje se i SUV X2.

BMW X2

Očito je da će se ukoliko do ovog i dođe BMW fokusirati još više na krosovere, električne automobile i modele koji donose velike prihode. „Sedmica“ sa produženim međuosovinskim rastojanjem je popularna u Kini, dok će praktične varijante Serije 8 definitivno opstati na tržištu. Ako ćemo realno govoriti, još uvek je rano suditi o uspehu „osmice“ u kupe izdanju, ali smatramo da je pomalo čudno govoriti o povlačenju krunskog dragulja marke, pre će biti da će ovaj automobil ipak ostati u ponudi.

Za ostale izlistane automobile nije ni čudo što su predviđeni za „brisanje“. Svi su manje-više ili pripadnici segmenta koji odumire ili sami po sebi neuspešni kada je reč o prodajnim rezultatima. Ostaje pitanje šta će se desiti sa saradnjom Toyote i BMW-a kada nemački brend ne planira naslednika za Z4, da li to znači da će Toyota sama razvijati narednu generaciju Supre, ili je možda neće ni biti?

Šta će biti sa i8 i i3?!

Po svemu sudeći, nijedan od ova dva automobila neće dobiti direktnog naslednika. Model koji će preuzeti ulogu sadašnjeg i3 biće zasnovan na nadolazećoj generaciji X1, odnosno postaće krosover i biće u ponudi kao električno vozilo ili na pogon na gorivne ćelije.

Model i8 proći će prvo kroz još jednu restilizaciju i sa tim izmenama debitovaće 2022. godine. BMW ne namerava da digne ruke od električnih automobila, te će najavljeno „čudo“ pod nazivom iNext premijerno stići na tržište 2021. godine.

Osim toga, nemački brend uskoro planira plasiranje električne varijante modela X3, a velike nade polažu se i u nadolazeći i4 koji će zarpavo predstavljati električnu Seriju 3, dok će i7 biti električna verzija Serije 7.

Novitet – X8

U izveštaju se navodi da je BMW već daleko stigao sa razvojem novog SUV-a pod oznakom X8. Ako ste mislili da će proizvođač iz Minhena stati sa X7, prevarili ste se.

Još jedna pretpostavka je pogrešna, X8 neće biti prosta kupe varijanta za X7, umesto toga, nadležni u BMW-u odobrili su razvoj potpuno novog automobila koji će se po izgledu i performansama jasno diferencirati u odnosu na X7.

Ovaj SUV sa sportskim ambicijama biće dostupan samo u dve varijante X8 M i X8 Performance. Prema inicijalnim informacijama koristiće plug-in hibridnu tehnologiju, i mada nema zvanične potvrde u upotrebi bi trebalo da bude elektromotor snage 168 „konja“ i baterija kapaciteta 60 kWh.

AutoRepublika

(4720)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

serija 1, 2 turer, 3 gt i i3 su sramota za bmw i prije su trebali poneti oznaku neke škode ili citroena, nego nekoga koji je sposoban napraviti 6, 7, 8 i sve x-ove serija 7 kojiko je skupa nikada nije ni trebala biti ispod 5,2 m u tzv standardnoj verziji a long je samo bio trik da se od bogataša izvuče još koja hiljadarka x8 će verovatno ciljati na escalade i navigator, mada i to će biti još jedan x5 long za kraj toy-ota bez bmw će držati supru kao i dodge što drži challenger, biće to dinosaurus koji… Pročitaj više »

Rajko

Kineski kupci su se pokazali pametniji od ostalih.

Ibro

Bmw pravi novi pogon u minhenu za elektricna vozila i ti da je odusto od njih po meni je naj veca dezinformacija koju sam procito