1. Home
  2. Vesti
  3. Bez strateškog zamlaćivanja publike tizerima: Bravo za Citroen i fotografije novog C4
Bez strateškog zamlaćivanja publike tizerima: Bravo za Citroen i fotografije novog C4
29

Bez strateškog zamlaćivanja publike tizerima: Bravo za Citroen i fotografije novog C4

3.94K
29
Podelite sa prijateljima:

Francuzi su odlučili da ne vređaju inteligenciju publike i medija, besomučnim objavama tizera, već su odmah obelodanili fotografije noviteta u punoj rezoluciji. Pred nama je treća generacija hedžbeka Citroen C4, što znači da se Gali nakon kratkog predaha, ponovo nadmeću u takozvanoj Golf klasi.

Prekid nastupa u C segmentu je nastupio nakon što je C4 povučen iz proizvodnje tokom 2018. godine, a onda je delimično zamenjen kros hečom Citroen C4 Cactus, kojeg je naš Perica Rajković testirao strpljivo i lagano, ko zna koliko puta do sada.

Električni Citroen C4 bok i zadnji kraj

Sada su pomenuti hedžbek i kvazi SUV hedžbek ponovo ujedinjeni u novom Citroenu C4 koji kao pravi heč poseduje petoro vrata, ali i kao pravi krosover ima plastičnu zaštitu oko donje zone karoserijere.

Konstruktor je izjavio da je Četvorka vesnik nove faze razvoja korporativnog identiteta. Dok je ovo jedina dostupna fotografija koja nam daje uvid u stil putničke kabine, jasno vidimo virtualnu instrumentaciju, projekcioni displej i minijaturni selektor za izbor stepena prenosa automatskog menjača, koji je, kao stidljivo postavljen u utrobu centralnog tunela.

Citroen C4 enterijer

Nažalost, još uvek smo bez ikakvih tehničkih specifikacija. Objavlejno je još ranije da novajlija neće pred publiku samo u konvencionalnom (dizel i benzinskom) obličju, već će biti nuđen i u čisto električnoj varijanti, koja će se u poznatom stilu koji neguju Francuzi, nazivati Citroen ё-C4 (setićete se vozila s nazivom ё-Mobile?).

U vazdušnom tunelu Citroen C4

Sistem oslanjanja koji proizvođač naziva Progressive Hydraulic Cushions je identičan u strukturalnom smislu onom koji je implementiran na krosoveru Citroen C5 Aircross. Novodizajnirani sistem vešanja donosi značajno udobniju vožnju na putevima lošijeg od uobičajenog kvaliteta, što nije retkost u našim krajevima.

Kao što smo pisali pre nekoliko dana, puna premijera novog Citroena C4 je zakazana za poslednji dan tekućeg meseca. Ne zna se kada će novitet u izložbeno-prodajne salone Srbije.

AutoRepublika

(3941)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

29 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Citroen i dalje jedini koji se ne boji biti drugaciji. Zbog toga mi i jesu omiljeni Euro brend.

kola

oces reci kopira la ga tojota chr il obratno sve jedno ko za cirkuske satre da su radjene. sto reko jedan stari majstor na francuskim autima imaju svi delovi na broju al su montirani na pogresnim mestma hehe

Yankee

Citroen je proizveo vise legendarnih auta kroz istoriju nego svi Nemci zajedno … 😉

kola

zak sirak ljuljaske

D_C

Citroen ili Renault, moralo bi da se prebrojava. Samo što je Citroen prva asocijacija na avantgarde ali je Renault isto tu negde.

Zoca

D_C Imali su petlju da auto-svet povuku unapred,setio sam se R-16 ,sa nejednakim medjuosnim rastojanjem leve i desne strane.Nemci to nisu mogli da svare,ali su Francuzi dokazali da sve dobro funkcionise.Prvi je auto sa petim vratima(da nije karavan),hatchback-rodonacelnik,mislim da je medju prvima uveo alternator….

D_C

1905. Renault AG – prva masovno napravljena taxi vozila 1906. Renault Grand Prix – prvi auto koji je pobedio zvanicnu Grand Prix trku 1917. Renault FT – preteca svih modernih tenkova 1920. Renault Reinastella – takmac za najluksuznija vozila tog vremena tipa Hispano-Suiza, Rolls-Royce…Velikim delom napravljen od aluminijuma 1961. R4 – unapredjen koncept Citroenovog Spaceka 1966. R16 – prvi hecbek medju luksuznijim automobilima 1972. R5 – jedan od prvih modernih vozila B segmenta i prvi sa savremenim koriscenjem plastike i sa integrisanim branicima kraj sedamdesetih i osamdesete: Renault i BMW su pioniri turbo tehnologije u F1, dostizuci vrhunac sa motorima… Pročitaj više »

Zoca

Eto recimo jedan Japan svi cenimo u sferi auto-industrije ,ali se ne moze pohvaliti ovolikim uspesima(osim u tirazu proizvedenih kola).

kola

a sta mu je ovo na pragu. neki fake auspuh il onako neko laprdalo. tacno promaseno prepisan prpmasaj ko chr. pozadi bunker mala deca da dobiju stravu jer nevide nista a veliki pri ulasku nazad moraju glavu da demontiraju

Yankee

Mislis ovako (ovo je Mercedes)?

comment image

kola

ma to svi rade al ovo je nov moment. ovaj ima i pozadi al novitet i na pragovima fake izduv ko mustang a pritom baterijas. ovi su fake na kvadrat i prvi put vidjeno

Kiki ns

Nije tačno.
Ima fake auspuha na modelima sa slabijim opremom i kod Mercedesa i BMW-a.
Ali zato u M I AMG varijanti to ima svoju svrhu…

Balkanboj

Bmw nema fake auspuh ni na jednom modelu.

Balkanboj

Ajmo ovi pametniji što su stavili minuse da dostave sliku nekog BMW-a sa fejk auspuhom.

kola

amerikanci i baterijasi udaraju minuse

moron

„neki fake auspuh“?
Isti detalj i na istom mestu imaš i na C5 AirCross-u.

Zoca

Verovatno ce ovo uzivo biti lepsa pojava ,samo da ne bude ispod 4.4 -4.5m..Nema podataka o dimenzijama.

DOLF

Po slici bi se reklo da nema ispod 4,5m.

Dikh tu kava

Genijalno. Odavno me nešto ovako nije oduševilo.. Ako ovo „ne uspe“ u prodajnom smislu, onda svi slušajte Dzastin Bibera do kraja života..

TNT

Pre oduševljavanja sačekao bih cenu, posebno u ovoj varijanti opreme. Kada vidim onu plastikicu koja glumi „head-up” spadne vau efekat za 20 %. A iskreno, barem ovako prema slikama, ne deluje da je unutrašnjost nešto preterano sofisticirana, deluje kao da je ceo centralni deo od jeftine plastike.

J4ZZ3R

Po prvi put moram da se slozim sa clanom KOLA 🙂 meni je preruzan i originalni Cactus mi je najlepsi iz c4 serije.

Stvarno lici na mix CHRa i umanjeni X6, kao neko borbeno vozilo. Not my cuo if tea.

Laki

Citroen ne kopira nikoga ali ovaj put se nebih kladio na ovaj Mix! Steta za tako originalan auto kao sto je Citroen!

DOLF

Najzad Citroen koji ima dozu klasike u sebi!
Nadam se da će imati prihvatljiviju cenu za razliku od konkurencije.

igi

Upotrebio bih reč „predizajniran“. Ima recimo previše lukova i višak linija, sve je na izvol’te za razne stubove i stubiće, druge automobile, žardinjere… Pa kad je već takav, mogli su slobodno da mu dodaju i Air Bumps.
Iako sam ljubitelj Citroena (i ex vlasnik), malo sam skeptičan, nit’ je hečbek, nit’ je SUV. Mnogo toga će zavisiti od cene.

Bungi

Sve što si izjavio je na mjestu.Malo je ovdje ostalo od orginalnog citroenovog dizajna, ovaj SUV fazon sa otkačenim ,nedefinisanim linijama je već viđen prvo kod Nisan Džuka prve generacije zatim kod Tojote CHR.Jedino orginalno su citroenovi branici u donjoj zoni. Udubljenje iza prednjeg blatobrana je kopirano sa Lade Veste.Citroen kopira Ladu.? Tugo moja!U unutrašnjosti ništa orginalno citroenovo, čak ni volan sa jednom prečkom.Hidrauličkog vješanja nema čak ni uz doplatu.I ja treba da povjerujem da je ovo Citroen.??Ne hvala, drugi put.

Balkanboj

Što duže gledam, to mi je novi C4 sve ružniji.

Vozac62

Ovako gledajuci sliku sa naslova, jasno je kao dan da se radi o jednom citroenu sto je odlično. Pa makar i da mu zamaskiraju znak i masku i da pokvare kvalitet slike jasno je da je to Citroen. Odise nekim citroenovskom stilom i sarmom, cak malo podseca na stare citroene, pre svega mislim na gs i cx.

Don

Kad dodje ovdje. , Idem u salon da vidim ovo čudo…već vidim šta mi se u unutrašnjosti ne dopada (volan, plastika …).