1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati lansirao specijalnu seriju namenjenu razmaženim kupcima
Maserati lansirao specijalnu seriju namenjenu razmaženim kupcima
1

Maserati lansirao specijalnu seriju namenjenu razmaženim kupcima

1.69K
1
Podelite sa prijateljima:

Royale u 100 primeraka

Tokom svoje istorije, već smo bili svedoci predstavljanja automobila s nazivom koji je korišćen za najskupocenije i najluksuznije verzije treće generacije sedana Quattroporte. Radi se o Maserati Royale oznakama. 

„Royale“ varijante su posedovale unapređeni V8 motor zapremine 4,9 litara. Zahvaljujući modifikacijama, pogonska jedinica je raspolagala snagom od 300, umesto 280 “konja”. Pored toga, primerci iz Royale edicije su posedavali četiri zasebna, elektropokretana sedišta, trimove izrađene od skupocene kože, kao i minibar.

Maserati Royale 1986.

U početku, Maserati je planirao proizvodnju ukupno 120 primeraka, ali po starom dobrom “italijanskom” običaju, u intervalu od 1986. do 1990. godine, s traka je sišlo samo 51 vozilo tog tipa. Sada je ime, odnosno naziv Royale, izvađen iz fioka i biće ponovo upotrebljen za specijalnu seriju koja broji 100 primeraka, tri aktuelna modela koji će je poneti.

Dakle, svi će dobiti svoje odgovarajuće pulene, pa ćemo u ovom izdanju videti krosover Levante, ali i sedane Ghibli i Quattroporte.

Glavna odlika vozila iz ove edicije biće specijalna obloga sedišta, koja će koristiti tanak sloj pletenog materijala, komercijalnog naziva Pelletessuta, sačinjenog od napa kože i vune. Kupac će biti u prilici da se opredeli za enterijer kojim dominira braon boja, ili će pak poželeti da razbije monotoniju boje čokolade, crnim kontrastnim akcentima.

Automobili iz Royale serije se nude uz izbor od dve boje karoserije. “Kraljevske” nijanse plave i zelene boje nose komercijalne nazive: Blue Royale i Verde Royale. Svojim izgledom podsećaju na ono što smo mogli da vidimo na originalnom primerku Maseratija Royale.

U ovoj posebnoj ediciji, vozila Maseratija takođe uključuju felne prečnika 21 inča. Njihov dizajn je specijalno razvijen za konkretnu seriju.

Svi modeli se mogu naručiti uz najširi mogući spisak opcione opreme. Uključeni su: superioran muzički uređaj marke Bowers & Wilkins, stakleni, panoramski krovni otvor, kao i specijalna oznaka na centralnom tunelu na kojoj piše „Uno di cento“ („Jedan od sto“).

Ipak, primerci koji koriste najsnažnije V8 pogonske jedinice neće biti dostupni kroz Royale ediciju. Maserati Ghibli Royale, Quattroporte Royale i Levante Royale su priređeni jedino s trolitarskim V6 motorima koji razvijaju 275 konjskih snaga. Već po tome znate da se radi o dizel verzijama. Ko voli benzince neće biti uskraćen, jer V6 jedinice koje sagorevaju benzin u Royale verzijama isporučuju 350 ili 430 „konja“.

Maserati još uvek nije popunio listu narudžbina pa se i dalje možete eventualno prijaviti za kupovinu. Isporuka ovih lepotana – automobila započinje u martu.

AutoRepublika

(1690)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kad bih imao viška €€