1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski Qiantu K50 sportski automobil spreman za proizvodnju (GALERIJA)
Kineski Qiantu K50 sportski automobil spreman za proizvodnju (GALERIJA)
1

Kineski Qiantu K50 sportski automobil spreman za proizvodnju (GALERIJA)

210
1
Podelite sa prijateljima:

Već sledeće godine će biti lansiran na američko tržište.

Mullen Technologies i njegov kineski partner, Qiantu Motors, potvrdili su premijeru električnog sportskog automobila, K50.

Severnoamerički debi će se odigrati na Salonu automobila u Njujorku u aprilu. Dve kompanije su takođe predstavile izgled vozila, koji će se u SAD prodavati već od naredne godine.

K50 krase lepe proporcije i aluminijumska struktura karoserije s panelima od ugljeničnih vlakana, a ne možemo se oteti utisku da u velikoj meri liči na Hondu NSX.

Pogon čini tandem elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Ova postavka naravno obezbeđuje pogon na sve točkove, uz različite režime vožnje. Kreatori kažu da kombinovana maksimalna snaga iznosi 375 konja i 580 Nm, što obezbeđuje sprint do stotke za 4,6 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 200 km/h.

Što se ogibljenja tiče, i napred i pozadi su primenjena dvostruka poprečna ramena, čije je podešavanja odradila firma Mira. Mullen i Qiantu obećavaju „precizno upravljanje i besprekoran odziv“. Za usporavanje i zaustavljanje je zadužen Brembo, s četvoroklipnim čeljustima na sva četiri točka. Laki naplaci od kovanog aluminijuma su „obuveni“ u Pirelli P Zero performantne pneumatike.

Paket baterija, RESS (Rechargeable Energy Storage System), razvio je Qiantu, a obezbeđuje autonomiju od 370 kilometara po NEDC ciklusu, što znači da je ona realno manja. Po proizvođaču, pri konstantnoj krstarećoj brzini, domet može dostići i 515 kilometara.

Cena u Kini startuje od 112.500 dolara.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ima lijepe proporcije.Samo ne znam zašto svaki novi proizvođač električnih automobila kopira Teslu ubacujuću hiper ogromni LCD koji je preglomazan za bilo koji automobil.?Da sam htjeo da gledam TV ostao bih kod kuće nema potrebe da u njega „blejim“ i u autu.LCD ekrane u automobilima, zakonom zabraniti.