1. Home
  2. Vesti
  3. Novi „Hummer“ će biti predstavljen za tri sedmice
Novi „Hummer“ će biti predstavljen za tri sedmice
0

Novi „Hummer“ će biti predstavljen za tri sedmice

370
0
Podelite sa prijateljima:

Najpopularniji sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama je takozvani „Super Bowl“ iliti finale šampionata u američkom fudbalu. Ove godine, spektakl će se odigrati na Hard Rock stadionu u gradu Majami (američka savezna država Florida). U igri su trenutno timovi iz sledećih gradova: San Francisko, Grin Bej, Tenesi i Kanzas Siti, dok ćemo finaliste saznati narednog vikenda.

„Jenkiji“ obožavaju Super Bowl, i to ne samo zbog zanimljivog sportskog događaja, već i zato što se oko njega stvara generalno zabavna atmosfera. Pored toga. još jedna kategorija koja privlači veliku pažnju, tokom finalne utakmice, jesu reklame. Naime, televizijska stanica Fox (inače tradicionalni kanal koji prenosi finale svake godine) naplaćuje čak pet miliona dolara za reklamu od svega tridesetak sekundi, a ove godine će se u centru pažnje naći General Motors.

Kako prenosi Wall Street Journal, najveći američki proizvođač će po prvi put koristiti ime „Hummer“, nakon što je brend ugašen pre više od deset godina.


Stavljamo sami naziv pod navodnike, iz razloga što Hummer zapravo neće biti zaseban brend, kao u prošlosti, već model divizije GMC. Reč je o relativno nepoznatoj marki izvan Amerike, koji se uglavnom bavi prodajom premijum komercijalnih vozila i to veoma uspešno, jer je GMC  najprofitabilnija divizija General Motorsa.

U ovom slučaju, Hummer će debitovati kao električna verzija GMC-ovog pikapa, ali je nepoznato da li je reč o potpuno novom modelu ili o verziji na struju, nekog od već postojećih pikap kamioneta, kao što su na primer Canyon i Sierra. Ova vest je možda i ironična pošto je Hummer pre samo desetak godina važio za jednog od najvećih zagađivača i potrošača na putevima.

Danas su ipak neka druga vremena pa je General Motors potvrdio i električnu verziju modela Chevrolet Silverado, čime će predvoditi napad protiv rivala kao što su Rivian R1T, Ford F-150 Electric i Tesla Cybertruck.


A sama reklama? Pa kako prenosi Wall Street Journal, u njoj će se pojaviti košarkaška zvezda Lebron Džejms. Njegova veza sa Hummerom je započeta dok je još bio tinejdžer, kada je zapravo njegova majka uspela da podigne veliki zajam od banaka, koristeći sinovljevu buduću zaradu kao garanciju za otplatu kredita, da bi sadašnjoj zvezdi Los Anđeles Lejkersa kupila novi Hummer H2.

Iako se takav potez našao na udaru javnosti, uskoro je cela Amerika znala da Lebron Džejms vozi proizvod Hummera. Dok premijera noviteta ne bude upriličena, uživajte u fotografijama Hummera H3T koncepta iz 2004. godine.

AutoRepublika

(370)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments