1. Home
  2. Vesti
  3. Audi povlači 127.000 vozila
Audi povlači 127.000 vozila
3

Audi povlači 127.000 vozila

10.54K
3
Podelite sa prijateljima:

Audiju je naloženo da povuče 127.000 vozila, nakon što su nemački saobraćajni organi, KBA, detektovali nedozvoljeni softver za kontrolu izduvnih gasova na najnovijim Evro 6 dizel modelima, javlja nemačka štampa.

U opoziv su uključeni A4, A5, A6, A7 i A8 limuzine, kao i Q5 i Q7 SUV/krosoveri, saopštilo je nemačko ministarstvo saobraćaja novinskoj agenciji DPA, potvrdivši pisanje Bild am Sonntaga. Opoziv se odnosi na 77.600 vozila u Nemačkoj.

KBA je otkrila da sistem menadžmenta rada motora kod spornih automobila isključuje mere smanjenja emisije u uslovima realnog saobraćaja, uključujući ih ponovo kada se automobil nađe na testnim valjcima.

Nemački saobraćajni organ je zapretio i povlačenjem odobrenja za najnoviju generaciju A8, izvestio je Bild am Sonntag.

Iz Ingolštata su javili da su dotični modeli bili deo dobrovoljnog povlačenja od 850.000 vozila sa V6 i V8 TDI motorima, objavljenog u julu. „Kontrolni softver za vozila koja su u pitanju će biti kompletno revidiran, testiran i podnet KBA na odobrenje“, saopštio je Audi.

Marka „četiri prstena“ kaže da istražuje potencijalne neregularnosti kod dizel modela već mesecima, zajedno sa KBA. „Kao deo ove sistematske i detaljne procene, KBA je iznela zapažanje vezano za Audijeve modele sa V6 TDI motorima“, saopštio je Audi.

U novembru, Ingolštat je objavio povlačenje 5.000 vozila u Evropi u cilju popravljanja softvera, nakon otkrivanja preterane emisije azotnih oksida.

 

(10538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Marko

Nisam ljubimac audija za mene je auto bmw ali opet mislim da je to sve glupost ok za stavilne drzave a za srbiju i takve poput nje koga je to briga

Bandilero

Ljubimac?pas moze biti ljubimac,papagaj..itd…a audi da ima ljubimca verovatno to ne bi bio ti… 🙂 inace standardna prica sa balkana,(za mene je auto bmw) a vozi se jugo ili u boljem slucaju punto,i kuci na komp desktopu bmw slika …da se kaze da audi nije auto nego ovaj ili onaj,je u domenu nerealne fantazije…

Zvezdan

Da, totalno bezveze, i ja više volim BMW, ali i Audi je odličan. Sto ljudi, sto ćudi. Pozz