1. Home
  2. Vesti
  3. BMW planira da nadmaši prodajne rekorde u 2020.
BMW planira da nadmaši prodajne rekorde u 2020.
1

BMW planira da nadmaši prodajne rekorde u 2020.

202
1
Podelite sa prijateljima:

BMW je saopštio da je prošla godina bila rekordna. Ipak, 2020. bi mogla da bude još bolja za bavarskog proizvođača, jer je plan da se stvari poprave na stagnirajućem evropskom tržištu, kao i na planu pada potražnje u Kini.

Bavarci su prodali 2,52 miliona automobila u 2019., rekao je šef prodaje marke, Pjeter Nota. Rezultat se ogleda u povećanju od 1,2 odsto u odnosu na 2018., kada je plasirano 2,49 miliona automobila.

„Sa samouverenošću ulazimo u ovu godinu, uz ubeđenje da ćemo ostvariti cilj koji podrazumeva povećanje prodaje“, osvrnuo se Nota.

BMW i njegovi rivali se suočavaju s velikim izazovima, jer se globalna prodaja usporava, dok su u isto vreme suočeni sa skupom tranzicijom ka elektrifikaciji. Još jedna neprijatna prepreka egzistira u Evropi, gde na snagu stupa stroža ekološka regulativa, koja kao imperativ stavlja sniženje prosečne flotne emisije.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Nastave li sa onom maskom kao na x7, sigurno nece povecati prodaju.