1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi testovi sugerišu da je VW Golf 8 šampion svestranosti (VIDEO)
Prvi testovi sugerišu da je VW Golf 8 šampion svestranosti (VIDEO)
15

Prvi testovi sugerišu da je VW Golf 8 šampion svestranosti (VIDEO)

2.25K
15
Podelite sa prijateljima:

Trenutno, hedžbek karoserijska konfiguracija je u padu popularnosti. Međutim, Volkswagen sa Golfom namerava da ostane na poziciji bestselera u Evropi. Da li je nemački predstavnik u C segmentu dovoljno „naoružan“ za tako nešto?

Naravno, vlada opšti konsenzus da Golf baš i nije praznik za oči. Ipak, VW je akcenat stavio na inženjering, kreiravši svestran automobil koji je gotovo savršen za obavljanje svakodnevnih zadataka. Mnogim ljudima se to baš i ne sviđa, ali čini se da već sada možemo reći da će „osmica“ imati mnogo snažniji uticaj na tržište od ID.3 koji bi trebalo da ga zameni u budućnosti.

Jedna od stavki koja „upada u oči“ je sistem elektronske kontrole stabilnosti s aktivnim amortizerima, što bi trebalo da obezbedi bolju dinamiku u krivinama. Takođe, Golf 8 poseduje progresivno upravljanje, poput nekadašnjih vrhunski opremljenih GTI modela. Ipak, ne treba zaboraviti da on nije dizajniran za „jurcanje“, ali dobro je znati da prednjači u odnosu na rivale.

Nezavisno zadnje oslanjanje poslovično donosi više mase i redukuje zapreminu prtljažnika. Ukoliko se vratimo malo u prošlost, uvidećemo da su svi modeli šeste generacije posedovali nezavisno ogibljenje, dok ga je „sedmica“ imala u ponudi samo za modele od 125 ks i više. Što se osme iteracije tiče, „zastavica“ je postavljena na 150 konja, tako da osnovni 1.0 TSI, 2.0 TDI (116 ks) i 1.5 TSI (130 ks) ne poseduju ovu stavku. Štednja na delu.

Mogli bismo u priču da uključimo blage i „plug-in“ hibride, ali svako želi da vidi tu armaturnu tablu. To je verovatno najsmelija promena koju je VW ikada primenio na tom planu. Dva velika ekrana su tu za dobrodošlicu u digitalnu eru. Prekidači za svetla i kontrolu klime su taktilnog tipa, bez konvencionalnih dugmića. Ipak, ergonomija je i dalje jedan od najjačih aduta Golfa.

Dok se rivali i dalje muče s kvalitetom plastike, Nemci nisu imali problem da čak instaliraju birač menjača poput onog u Porscheu. Jasno je da će Golf ostati neprikosnoven na evropskom tronu, uprkos najezdi krosovera.

AutoRepublika

(2246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

ergonomija je i dalje jedan od najjačih aduta Golfa – u ergonomiju spadaju i tasteri, pravi, ne taktilni. a njih nema. tako da mu bar user interface ergonomija nije nikakav adut.

moron

Evo, ovaj ga uopšte nije pohvalio zbog toga što su mu sve komande taktilne.
https://youtu.be/4rlrn2OeWGs
Mislim da su preterali. Ovo niti je ergonomski, ni bezbedno. Naravno, nije golf u tome jedini.

Zoca

AUTOGEFUEHL je naravno pristrasan,kad sedne u Skodu odusevi se vise nego da je seo u neki premium auto( a da nije Nemac).

Don

Tačno tako, odavno sam ga prestao gledati zbog pristranosti koja je očita, premda je on radio par videa kojima pokušava sugerirati suprotno, bacanje pijeska u oči, nije ono što vidite svojim očima neg je onako kako ja kažem.

Dikh tu kava

Prvi testovi sugerišu da je VW Golf 8 šampion svestranosti, a prva projekcija cena sugeriše da je šampion svestranosti, bivajući šampionom, za koplje prešišao i cenovni rang nekadašnje W124, skoro pa bukvalno.. Kako nas šure ovi ljudi, pa to nije humano. Dacia silom prilika počinje da dobija sve više smisla, dok i ona ne povileni..

D_C

Pa niko nikoga ne bije po usima da kupi bilo kakav auto, a pogotovo ne nov. Na proizvodjacima i dilerima je da ponude ono sto oni misle da ce da prodje, a na nama potrosacima da sa svojim novcanicima damo ocenu o tome. Ocigledno da je VW dosao do zakljucka da to sto oni nude vredi te novce – hajde da vidimo sta kazu prodajni rezultati za koju godinu a ako se i dalje bude prodavao kao alva, bice da su ipak u pravu.

Dikh tu kava

Da, postoji i takav (legitiman) „point of view“..

Slavko

Nekako mi sve to zvuci kao odlicno smisljena reklama.Skoro nijedan test individualni, kamoli uporedni nije uradjen, a vec je proglasen sampionom.Sve to sto pobrojase, koliko je zapravo bitno i cini prevagu tipicnom kupcu C segmenta?Pre nekako citam par testova, Scala pocistila i 7-icu,pa gde je sada poredjenje sa njom (a cena krece sa nekih 13k, za TSI sa dovoljno mesta u kabini i 467l prtljaznika)?

Rade

Da, da! Scala bolja od Golfa. Ha,ha…

Slavko

Tako vele. Nisam ja radio test.A za razliku u ceni, ja dilemu ne bih imao.

D_C

Auto je upravo izašao tako da se tek rade prezentacije. Testovi će početi da se pojavljuju za mesec – dva a kasnije se mogu očekivati i uporedni.

bear

I sampion u ceni takodze

Matori

Upravo ovakvi testovi (ranije u štampanim izdanjima), a zatim i tekstovi poput vašeg su i napravili mit o golfu. VW je najsvestraniji (šampion) u PR-u i marketingu.
Pohvalio bih eksterijer i odupiranje trendu kamionskih maski hladnjaka.

moron

Za medijsku sliku o golfu kakva odavno postoji, bile su nužne godine i godine mukotrpnog marketinškog rada, uz multisiciplinarni pristup. I rezultat nije izostao. A neki naivni i dalje misle da je novac uložen u marketing zapravo bačen novac i da je to samo „magla“. Ali, to je izuzetno bitna „magla“.

Rade

Donja maska nije kamionska? A gore nisu hteli veliku masku da bi im „novi“ logo bio u prvom planu.