1. Home
  2. Sajmovi
  3. Honda i Sony predstavili prototip i promovisali ime brenda Afeela
Honda i Sony predstavili prototip i promovisali ime brenda Afeela
3

Honda i Sony predstavili prototip i promovisali ime brenda Afeela

436
3
Podelite sa prijateljima:

Čini se da je dvojac japanskih lidera u segmentu tehnoloških i automobilskih kompanija, oličen u entitetima Sony i  Honda koji su objedinjeni u zajedničkoj firmi Sony Honda Mobility propustio priliku da novoformiranom brendu dodele neko ime koje bi bilo pitkije za izgovor, a ne ovako… Afeela. 

S ovom informacijom se pred publikom našao izvršni direktor zajedničkog poduhvata, Jasuhide Mizuno i ona se dogodila na konferenciji za štampu održanoj na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, a koju je sazvala matična firma Sony.

Paralelno s ekranizovanim debijem novog imena i logotipa, prikazana je i prototip verzija nečega što deluje da je konceptni automobil Vision-S, a koji je doneo novu njušku s natpisom Afeela. U stvar, amblem je prikazan na nosu vozila na ekranu na kom se može naći ispis vezan za aktuelne vremenske prilike, status napunjenosti baterije, ili štošta slično. Novinari koji su se našli na licu mesta prenose da je u nedostatku objave izlagača, teško razlučiti šta je na ovom prototipu novo, a šta je preneto sa starog koncepta istog imena.

Mizuno San takođe nije bio nešto rečit na ovu temu, niti je elaborirao kom mudracu je na pamet palo da upotrebi tako „milozvučno“ ime Afeela, ali je naveo da kompanija želi da reč „feel“ (osećaj, osećanje, osećati) bude u epicentru odnosa firme s klijentima, a da je automobil zamišljen da kreira i probudi osećanja kod čoveka.

Izvršni direktor se izjasnio i na temu vremenskog okvira u kom bi Afeela trebalo da se pojavi na tržištu. U pretprodaji će se naći u prvom polugođu 2025. godine, dok „prava“ prodajna ofanziva kreće pre nego što nastupi 2026. tokom kog proleća bi se započelo i s isporukama na tlu Severne Amerike.

Drugi rukovodioci zajedničke kompanije, kao i partneri na projektu, su dočekani od strane predstavnika sedme sile, i to na bini tokom konferencije za štampu kako bi tu i tamo bacili po koju sitnicu od informacija, uključujući i podatak da će novi automobil posedovati čak 45 senzora i kamera, montiranih iznutra i spolja.

Zahvaljujući Sonyijevoj strani partnerstva, četvorotočkaš će takođe ponuditi najbolju zabavu u ovom segmentu automobila, pri čemu se misli na mogućnost konzumacije filmova, muzike i igrica u vozilu. Qualcomm će obezbediti svoje najbolje čipove iz plejade Snapdragon, one nužne za sam pogonski sklop i odnosnu tehnologiju automobila, a Epic Games će obezbediti svoj Unreal Engine za grafičke interfejse.

AutoRepublika

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Bolje da nisu ništa predstavljali. Ne zna se šta je gore, automobil ili ime 😀

Fala Qrcu

Koji Sony…sjebao sam se kad sam tv od njih kupio a i plejku uz njega dobio na poklon. Sporijeg softvera i lošijeg ja ne vidjeh.

BB

Ovaj razvoj „autmobilizma“ me podsjeća n kićenje jelke, jelka je ista godinama, samo nove kugle i lampice stavljaju na nju…

Izmenjeno 1 godina pre od strane BB