1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedesova fabrika “Moscovia” počinje sa radom sledeće godine
Mercedesova fabrika “Moscovia” počinje sa radom sledeće godine
0

Mercedesova fabrika “Moscovia” počinje sa radom sledeće godine

459
0
Podelite sa prijateljima:

Prema objavama ruskog magazina koji se bavi poslovnim aspektom automobilske industrije Auto Business Review, proizvodnja u novoj fabrici kompanije Daimler AG, započeće u prvom kvartalu naredne godine. U pogonima ove fabrike, će se proizvoditi četiri modela marke Mercedes-Benz: E klasa u sedan verziji, kao i vozila iz SUV segmenta GLE, GLC i GLS.

Fabrička postrojenja su već izgrađena a u toku je proces instalacije i montaže proizvodne opreme. Kompleks se nalazi u industrijskoj zoni Jesipovo, u neposrednoj blizini Moskve.

Generalni direktor ogranka Mercedesa za Rusiju (Mercedes-Benz Manufacturing Rus), Aksel Bence je govorio o strategijama lokalizacije snabdevanja kompanije, tokom intervjua koji je sa njim obavio novinar pomenutog poslovnog magazina:

“Tokom novembra prošle godine smo organizovali susret sa dobavljačima (Supplier’s Day). Oko sto naših snabdevača komponentama smo okupili tom prilikom. Trenutno smo u postupku pregovora sa njih šezdeset, koje smo selektovali. Svi su izgledi da ćemo do početka proizvodnje u našoj fabrici, izabrati nekoliko njih. Imamo dovoljno vremena za sve te aktivnosti, jer je plan da pogoni startuju sa proizvodnjom do kraja marta 2019. godine”.

“Vrlo je moguće da će neki naši tradicionalni globalni dobavljači slediti primer naše investicije u Rusiji, odnosno da će i oni otvoriti svoje kompanije u našoj blizini. Učinićemo sve što možemo, kako bi lokalizovali proizvodnju, odnosno doveli proizvođače što više komponenti koje su nam neophodne, u neposrednu blizinu naše fabrike. Sve ovo što planiramo da uradimo, ni u jednom smislu ne bi smelo da se odrazi na eventualno lošiji kvalitet vozila koja ćemo proizvoditi. Pneumatici, felne, creva za kočne sisteme, staklo, plastične komponente. Mnogi delovi mogu biti lokalizovani. Izuzetak je nekoliko stavki koje se uglavno odnose na karoseriju”.

Aksel Bence je takođe govorio o novim proizvodnim tehnologijama koje će primenu naći u Moscovia pogonima:

“Dve nove, napredne tehnologije će biti koriščene u procesu proizvodnje. Prva se odnosi na automatizovana kolica za cirkulaciju delova, koja će dopremati kompenente na liniju. To je tehnološko rešenje koje omogućava upravljanje sistemom putem kompjutera, a zasnovano je na platformi “Industry 4.0”, koja ujedinjuje kompletnu proizvodnu mrežu kompanije, obezbeđujući precizniju i efektivniju montažu”.

“Druga tehnologija koju ćemo primenjivati se naziva “Sve pod jednim krovom” (One Roof Concept). Primenom ove tehnologije celokupna proizvodnja, odnosno proizvodni lanac je organizovan u jednom objektu, pod jednim krovom. Svi odeljci za pojedine proizvodne operacije će biti u jednoj hali. Ova odluka će doprineti tome da se smanji razdaljina između dve proizvodne tačke. Pored toga, doprineće interakciji među osobljem, uvećavajući na taj način efektivnost radnog angažmana”.

Možemo da zaključimo da fabrike iz sektora automobilske industrije ubrzano niču širom sveta. Nedavno je baš Daimler otvorio nove pogone u mađarskom Kečkemetu, baš kao što je najavio i BMW da će učiniti uskoro u Debrecinu. U prethodnih nekoliko nedelja, sa radom je počela i Mercedesova fabrika za proizvodnju motora, u Poljskoj.

(459)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments