1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako Volkswagen zamišlja budućnost karavana (GALERIJA)
Ovako Volkswagen zamišlja budućnost karavana (GALERIJA)
1

Ovako Volkswagen zamišlja budućnost karavana (GALERIJA)

362
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka predstavila je na Salonu automobila u Los Anđelesu svoj novi električni konceptualni model. Ovaj put je u pitanju karavansko izdanje koje nosi zvanični naziv ID Space Vizzion Concept. 

U prvi plan Volkswagenovi zvaničnici ističu mali koeficijent otpora vazduha od svega 0,24 cd. Ovakav impresivan rezultat na pomenutom planu pomaže uvećanju autonomije kretanja i boljim performansama.

Što se tiče dometa, on po WLTP protokolu iznosi 560 kilometara. Inače, ovaj automobil koristi baterije kapaciteta 82 kWh.

Kao što je to slučaj i sa većinom nadolazećih Volkswagenovih električnih modela, ID Space Vizzion je postavljen na modularnu MEB platformu. Elektromotor je postavljen iznad zadnje osovine i isporučuje 275 ks. Volkswagen navodi da je moguće montirati i još jedan motor koji bi pogonio prednje točkove, te da bi onda vozaču na raspolaganju bilo ukupno 355 ks.

Vizuelno gledano, spoljašnjost ovog konceptualnog modela u duhu je sa ostatkom ID familije električnih vozila koje propagira nemački proizvođač. Enterijer je ipak nešto drugačiji i više futuristički.

Ekran koji je ispred vozača je jako mali iz prostog razloga jer je Volkswagen predvideo da se sve bitne ifnormacije u vezi sa vozilom koje su neophodne vozaču emituju na head-up displej. Displej koji je postavljen povrh centralne konzole koristi se za upravljanje informativno-zabavnog sistema i ima dijagonalu od čak 15,6 inča.

Održivi i ekološki materijali su kažu u Volkswagenu nešto o čemu se mora voditi računa. U ovom konceptualnom automobilu veći deo materijala koji pokrivaju enterijer jeste tzv. Apple skin. Ne, ovo nema nikakve veze sa IT kompanijom Apple, već sa pravim jabukama. Naime, pomenuti materijal nastaje od otpada iz prehrambene industrije koji ostaje od jabuka i poliuretana.

Volkswagen ističe da je ovo za sada samo konceptualni automobil, ali da je moguće da će jednog dana biti pretočen u serijski model.

AutoRepublika 

(362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Vw i mašta? Ho,ho,ho. Ovo je golf 4.