1. Home
  2. Vesti
  3. Audi fazno odbacuje SUS motore u narednih 10 do 15 godina
Audi fazno odbacuje SUS motore u narednih 10 do 15 godina

Audi fazno odbacuje SUS motore u narednih 10 do 15 godina

366
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenova premijum marka Audi ima u planu da obustavi proizvodnju i prodaju vozila pogonjenih motorom s unutrašnjim sagorevanjem. Nemački automobilski gigant namerava da nudi samo električne četvorotočkaše što je cilj koji bi trebalo da bude dostignut u predstojeće dve decenije.

Markus Disman, izvršni direktor Audija i šef odeljenja tehnološkog razvoja na nivou celokupne Volkswagen grupacije je izjavio za nemački poslovni nedeljnik WirtschaftsWoche da se Audi trenutno fokusira u većoj meri na održivost.

Stručnjaci kompanije su trenutno više usredsređeni na konkretan vremenski plan, s željom da se tokom narednih meseci uspostave datumi kojim bi bilo određeno kada se želi obustaviti dalja proizvodnja motora s unutrašnjim sagorevanjem, po pojedinim fabričkim kompleksima, piše u izveštaju nemačkog lista.

Nemački nedeljnik je cititirao šefa Audija, pomenutog Markusa Dismana kada je on spomenuo da se „zaštita prirode i ekonomski uspeh dobro slažu i kada su upotrebljeni u jednoj rečenici“. Šef, koji je među prstenjem završio prebegom iz BMW-a, se pohvalio i svojim „zelenim prijateljima iz Berlina“ (misleći na ekologiju, a ne na religiju, smajli), dok nije propustio da naglasi i „odvajkada negovanu ličnu ekološku svest“.

Prema navodima iz konkretnog izveštaja, Disman je i lično uključen u pomenute planske aktivnosti, uz opasku da će period daljeg opstanka motora s unutrašnjim sagorevanjem biti uslovljen tržišnim uspehom električnih automobila marke, posmatrano za svako konkretno tržište ponaosob. Ipak, generalna ideja je da će bukvalno sve fabrike germanske premijum marke, prestati da se bave sklapanjem SUS motora u periodu kraćem od petnaest godina.

AutoRepublika

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Sad ce tek Volkswagen imati jednu platformu i onda citavu grupaciju stavljati na nju.