1. Home
  2. Vesti
  3. Mini John Cooper Works GP je najbrži serijski automobil sa pogonom na prednje točkove (GALERIJA)
Mini John Cooper Works GP je najbrži serijski automobil sa pogonom na prednje točkove (GALERIJA)
0

Mini John Cooper Works GP je najbrži serijski automobil sa pogonom na prednje točkove (GALERIJA)

1.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Minijeva džepna raketa obećava mnogo zabave potencijalnim vlasnicima. 

Mada britanska marka nije saopštila da je Mini JCW GP zaista i najbrži serijski automobil sa pogonom na prednje točkove, to je u ovom trenutku činjenica. Ovaj model ubrzava do 100 km/h prema fabričkim podacima, za sa mo 5,2 sekunde. Sličan rezultat ostvaruje Renault Megane Trophy RS kojem za isti sprint treba 5,4 sekunde.

Dodajte na to maksimalnu moguću brzinu od 265 km/h i sasvim je jasno da se radi o jednom veoma performantnom automobilu.

Mini JCW GP

Ovaj Mini pokreće dvolitarski tubo agregat sa četiri redno postavljena cilindra. Pomenuti motor isporučuje čak 306 ks i 450 Nm. Snaga se na prednju osovinu prenosi putem osmostepenog automatskog menjača. Britanski proizvođač ističe da je veći deo razvoja odrađen na popularnom Nirburgringu, i mada ne žele da specifiziraju koje je vreme postao njihov pulen na Ringu, navode da je to bilo manje od 8 minuta.

Mini je saopštio da će napraviti svega 3.000 primeraka ovog automobila, kao i da će biti sklapan u fabrici u Oksfordu. Prve jedinice stići će do svojih vlasnika u martu naredne godine.

AutoRepublika 

(1040)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments