1. Home
  2. Vesti
  3. GAC Trumpchi GS4 je jeftiniji od 20 hiljada evra a troši manje od 1,5 litara / 100 km
GAC Trumpchi GS4 je jeftiniji od 20 hiljada evra a troši manje od 1,5 litara / 100 km
5

GAC Trumpchi GS4 je jeftiniji od 20 hiljada evra a troši manje od 1,5 litara / 100 km

4.27K
5
Podelite sa prijateljima:

Debitovale kupe i PHEV verzija modela

Nedavno je predstavljen krosover dužine 4,5 metara, GAC Trumpchi GS4 kao prvi model postavljen na globalnoj platformi modularne arhitekture (Global Platform Modular Architecture – GPMA) koju je razvila kineska kompanija, a sada porodica četvorotočkaša utemeljenih na istoj osnovi, polako počinje da raste.

Pre dva dana, Kinezi su predstavili plug-in hibridnu verziju ranije prikazanog krosovera, ali i kupeoliku varijantu koja po pravilu budi punu pažnju publike i izaziva burne reakcije. Doduše, one se počesto ne mogu okarakterisati pozitivnim, ali retko kada izostaju uopšte.

Krosover GAC Trumpchi GS4 sa padajućom linijom krova se razlikuje od bazičnog SUV-a ne samo po atraktivnoj bočnoj liniji karoserije, već je i kompletan stil školjke izmenjen. Svi spoljni paneli na karoseriji su dragačiji, uključujući prednje blatobrane, a rešetka hladnjaka je osmišljena na način da koketira sa sportskim stilom, odnosno daje agresivniju notu celoj pojavi “kupea na štiklama”.

Bilo kako bilo, dizajneri nisu zadržali jednako intenzivan fokus kada su se sa spoljašnjosti prebacili na pitanja uređenja putničke kabine. Razlika u odnosu na “original” se ogleda samo u sitnim detaljima dekora prostora. Na prednjem panelu se nalaze dva ekrana dijagonale 12,3 inča, a primetan je zaista minimalan broj tastera na konzoli.

S tehničke strane, kupe predstavlja kompletnu repliku SUV-a uobičajenog dizajna. Nudi se uz turbo benzinski agregat zapremine 1,5 litara koji isporučuje 169 konjskih snaga. U sveto jedinstvo s pogonskom jedinicom, kupac će prema ličnom afinitetu moći da spoji ručni ili šestostepeni automatski menjač čuvenog japanskog proizvođača Aisin. Za šta god da se u tom smislu opredeli novi vlasnik, na izbor pogonskih točkova neće biti u prilici da utiče jer su oni isključivo na prednjoj osovini.

Hibridna modifikacija je do ovog trenutka rezervisana samo za ranije predstavljeni krosover. Takav primerak je nazvan GAC ​​Trumpchi GS4 PHEV a opremljen je identičnim 1,5-litrskim turbo motorom. Za potrebe instalacije u hibrid, njegova snaga je sputana na 150 „konja“, ali je zato dodat elektromotor.

Ukupna moć pogonskog sistema je zaokružena na više od 200 konjskih snaga, a deklarisana potrošnja goriva zapanjuje: 1,3 litara na 100 kilometara. Podatak deluje iracionalno čak i uz opasku proizvođača da je dobijen primenom pravila igre koje je propisao stari NEDC protokol. Istovremeno, krosover se može kretati i posredstvom snage koju obezbeđuje isključivo elektromotor.

U vizuelnom smislu, PHEV verzija se razlikuje od konvencionalne samo po karakterističnim pojednostima na karoseriji.

Kupeolika i hibridna varijcija će u izložbeno-prodajne salone matične države početkom 2020. godine. Osnovna verzija modela GAC Trumpchi GS4 je s prodajom startovala u petak, kada su dve verzije kojima smo se bavili u ovom članku predstavljene javnosti. Bazični model prelazi u ruke kupca onda kada potonji olakša svoj budžet iznosom od 12.800 do 21.700 američkih dolara, zavisno od nivoa opremljenosti i sveukupne konfiguracije.

AutoRepublika

(4269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Do prosle godine su koristili platformu Alfe 166 ,cak su otkupili prava proizvodnje i za 2.0 twin spark motor.Limuzina GA5 pa i neki SUV.

don

znaju sta valja.

Zoca

Jak inzinjering .Mislim da Francuzi moraju da se „otarase“ 12.86% akcija Kineza (Dongfeng)u PSA.Tramp je postavio ultimatum jer je FCA dobrim delom Americki ,a ne gleda blagonaklono na to ucesce.Italijani nemaju novca ali im je sansa da ucescem u razvoju novih modela za celu grupu to „odrade“.Npr.davanjem platforme za neke modele . Dosta jakih proizvodjaca delova u FR.kao Faurecia(enterijeri),Valeo(struja) daju dobre sanse da “ koalicija“ima smisla.Bukvalno zatvoren krug.

igi

Ne rekoše koliki je domet tog e-motora. Ako je npr. 50km, nakon toga radi samo benzinac, tako da ništa od potrošnje od „svega 1.3 litara!“, pre će biti 13 po gradu.

Iznogud

Čudno da niko nije vidio priliku da uvozi ove modele.