1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ novi rekorder Nirburgringa (VIDEO)
Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ novi rekorder Nirburgringa (VIDEO)
0

Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ novi rekorder Nirburgringa (VIDEO)

598
0
Podelite sa prijateljima:

Drugi put u dva meseca, Mercedes-AMG postavlja novi rekord na Nirburgringu. Ovoga puta je reč o najbržem serijskom SUV-u.

Prošlog meseca, Mercedes-AMG GT 63 S je postao najbrži serijski model s četvoro vrata na Nordšlajfeu, kompletiravši krug za 7 minuta, 25,41 sekundu.

Sada je na scenu stupio Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic i ostvario jednako impresivne performanse, postavši najbrži SUV do sada, koji je prošao „Zeleni pakao“.

Ostvareno vreme je 7 minuta, 49,369 sekundi, i oficijelno je priznato od strane nezavisnog beležnika, uz potvrdu da je stanje vozila bilo u skladu sa regulativom.

Ispod haube moćnog Mercedesa počiva 4,0-litarski twin-turbo, a čovek za volanom je bio razvojni inženjer, Markus Hofbauer. Već u prvom pokušaju, GLC i Hofbauer su oborili rekord kojeg je držao Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

GLC 63 S je perjanica u svojoj porodici, uveden u gamu prošle godine. Raspolaže sa 510 ks, koji se na sve točkove šalju preko AMG Speedshift MCT devetostepenog menjača.

Štutgartski teškaš takođe može da se pohvali sa četiri vozačka programa, koje bira vozač – „Comfort“, „Sport“, „Sport Plus“ i „Individual“.

4Matic + varijabilni pogonski sistem na sve točkove koristi varijabilnu distribuciju obrtnog momenta na prednjoj i zadnjoj osovini u cilju ostvarivanja maksimalnog prijanjanja.

U priloženom video klipu možete videti kako je protekla rekordna vožnja.

AutoRepublika

 

(598)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments