1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi primerak shooting brake verzije VW Arteona sklopljen u Kini
Prvi primerak shooting brake verzije VW Arteona sklopljen u Kini
0

Prvi primerak shooting brake verzije VW Arteona sklopljen u Kini

613
0
Podelite sa prijateljima:

Prelepi liftbek Volkswagen Arteon je svoj debi doživeo tokom 2017. godine, kada je u ponudi nemačke marke zamenio Passat CC, koji je u međuvremenu izgubio reference ka legendarnoj limuzini iz Volfsburga i postao jednostavno CC.

Godinu dana kasnije, atraktivan model je dospeo pred kineske kupce, ali je na toj teritoriji propustio da se predstavi Arteonom, već je nastavio da se zove kao i direktan predak – Volkswagen CC. Još te godine su se čula prva šuškanja o prezentaciji Arteona u karavanskoj ili shooting brake verzji. Čak su i čelnici nemačke marke tokom prošlog leta, a prilkom rekonstrukcije fabričkih hala u Emdenu, najavili da će to biti mesto proizvodnje najpraktičnie verzije Arteona.

Ipak, svi su izgledi da su postrojenja u vlasništvu zajedničkog poduhvata FAW Volkswagen zaslužna za proizvodnju prvenca modela o kom pričamo. Naime, na društvenim mrežama se pojavila fotografija, očigledno nastala u Kini, a na kojoj se vidi ponosna grupa radnika ispred kontejnera koji nosi šifru VW483 / 1.

Kako je poznato da Volkswagen CC, proizveden u režiji iste kompanije FAW Volkswagen nosi indeks VW483, tako su kosooki novinari, verovatno s pravom, momentalno zaključili da se ispod stranica kontejnera nalazi upravo shooting break verzija Arteona.

Zahvaljujući spekulacijima koje traju već neko vreme unazad, novinari su otišli korak dalje, pa su pretpostavili da Arteon u karavanskom izdanju dobija V6 motor, kao prva tako pogonjena varijacija na temu ovog modela.

Pretpostavlja se da će praktično izdanje Arteona premijeru doživeti sledeće godine, na radost brojnih poklonika marke. Pre tačno dve godine smo se i mi malo družili s tada potpuno novim Arteonom, a kakve smo utiske prikupili, možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments