1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model S Performance vs Porsche Taycan Turbo S (VIDEO)
Tesla Model S Performance vs Porsche Taycan Turbo S (VIDEO)
3

Tesla Model S Performance vs Porsche Taycan Turbo S (VIDEO)

536
3
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko ste u potrazi za brzim električnim vozilom, u svakom slučaju nećete pogrešiti, bilo da odaberete Taycan ili Model S. Razlika je u detaljima.

Bilo je i za očekivati da Top Gear na crtu stavi Porsche Taycan Turbo S i Tesla Model S. Reč je o premijum električnim limuzinama, sposobnim za silovita ubrzanja, ali tu se sličnosti završavaju.

Ukoliko preferirate udobno vozilo koje upija put, onda je Tesla bolji izbor. Ukoliko ste pak u potrazi za uzbudljivim vozačkim iskustvom, tu je Porsche (mada smo već konstatovali da doživljaj u vožnji Taycana ne može da se meri onim koji pruža 911).

Na papiru, Tesla je brže vozilo, ali u stvarnom svetu su rezultati bili nešto drugačiji. U trci ubrzanja na četvrt milje, Taycan Turbo S je bio brži. Razlika je doduše prilično mala, Porsche je bio brži bukvalno za treptaj oka.

Porsche je na autobanu došao do brzine od 268 km/h, dok je oficijelna maksimalna brzina Modela S 250 km/h. Ono gde su razlike izraženije je vožnja na vijugavim putevima.

Na kraju, Tesla Model S je prostranije, komfornije i praktičnije vozilo, dok je Taycan Turbo S bolji što se sportske vožnje tiče, što na kraju i ne treba da čudi, jer on i jeste – sportski električni automobil.

I, da, ne zaboravimo razliku u ceni – Tesla Model S Performance startuje sa cenom od 99.990 dolara, dok Taycan Turbo S kreće od 185.000 dolara… Za razliku može da se kupi jedan BMW 530d xDrive u M Sport Plus paketu opreme.

AutoRepublika

Izvor: Top Gear

(536)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

za tu razliku se može kupiti nešto što ima 760 hp i znak kobre na nosu ili dvosed sa 500 hp i centralno postavljenim motorom pa da ti ostane para za godinu dana goriva koje ćeš sa zadovoljstvom trošiti dok pretičeš el. porš. sa mclarenovim farovima

Bungi

Razlika se svodi na pitanje dali želiš da voziš jednog poršea ili dvije tesle za iste pare.?U petformansama su jako slični.

BojanNeki

„Top gear = fake news of the automotive world.“