1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche u zamahu
Porsche u zamahu
0

Porsche u zamahu

397
0
Podelite sa prijateljima:

Rast prodajnih brojki koje ilustruju tražnju za sportskim automobilima marke Porsche dovode i do uvećanja cifara iskazanih u prihodima za devetomesečni period koji se završava s poslednjim danom septembra ove godine. Međutim, istovremeno na profit utiču i sve viši troškovi ali i posledice dizel skandala, odnosno kazna od 535 miliona evra, koja je u maju izrečena nemačkoj marki.

Tokom prva tri kvartala ove godine, Porsche AG je uknjižio 20,5 milijardi evra na prihodima, može se zaključiti iz današnje objave koju je upriličila matična kompanija Volkswagen u kontekstu redovnog berzanskog izveštavanja. Takvi prihodi su za 7,2% veći od onih koji su registrovani u poslovnim knjigama uporedivog perioda iz prošle godine.

Ipak, poslovna dobit je iskazana u iznosu od 2,81 milijardi evra što je za 15,6% niža suma od lanjske, a razlog tome je u prvom redu pomenuta kazna. Obelodanjena je stopa profita od 13,7%, što je značajno niže od ciljanih 15%, a opet, kada bi apstrahovali vanredni rashod koji se tiče kazne za dizel prevaru, onda bi stopa dobiti iznosila 16,3% (+0,5% u odnosu na lane).

Porsche je ovu godinu započeo s tužnim prodajnim rezultatima ali se trend preokrenuo. Broj isporuka na nivou tri trećine godine je porastao za 3%, što je manji rast od rasta prihoda, otkrivajući tako rast cena, ili porast učešća prestižnijih modela u portfoliju prodaje.

Čelnici nemačke marke Porsche mogu biti posebno ponosni na rezultate ostvarene na dva najznačajnija svetska tržišta – kineskom i američkom. Do 30. septembra 2019. godine, Porsche je na globalnom nivou isporučio više od 202.000 vozila.

AutoRepublika

(397)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments