1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 je sada dostupan i sa manuelnim mjenjačem
Porsche 911 je sada dostupan i sa manuelnim mjenjačem
2

Porsche 911 je sada dostupan i sa manuelnim mjenjačem

538
2
Podelite sa prijateljima:

Iako većina modernih sportskih automobila dolazi samo sa automatskim mjenjačem, Porsche se drži svoje tradicije, te i dalje nudi svoju perjanicu sa tri papučice. Modeli Carrera i Carrera 4S će kupcima ponuditi kao stavku sa liste opcionala, ali bez zahtevane doplate, sedmostepeni manuelni mjenjač, i to u formi kako kabrioleta, tako i kupea. Isporuke će krenuti početkom 2020. godine.

Porsche takođe uz izbor ovog mjenjača uključuje i Sport Chrono paket, za koji se inače mora izdvojiti dodatna suma koja prevazilazi 2.000 eura. Ovaj paket za modele sa ručnim mjenjačem sadrži opciju automatskog poravnanja brzine motora pri mijenjanju brzina, uz uobičajene dinamične stope nosača motora, sportski režim za sistem stabilnosti i točkić za odabir režima vožnje montiran na volanu.

Automobili sa ručnim mjenjačem će takođe imati mehanički, umjesto elektronskog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Tu se kao značajna prednost u odnosu na primerke s automatskom transmisijom nameće takođe i smanjenje ukupne mase automobila za skoro 40 kilograma, što „manuelce“ čini privlačnijim od modela koji koriste PDK mjenjač.

Ubrzanje iz mjesta do 100 km/h je nešto manje impresivno, te iznosi 4 umjesto 3,7 sekundi, ali kako to kod Porschea obično bude, testiranja uvijek pokazuju mnogo kraće vrijeme, što je naravno veliki plus za proizvođača i istovremeno velika radost za kupce njihovih vozila.

AutoRepublika

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

40kg je beznačajna ušteda koliko je automatski mjenjač superiorniji. Glupost

moron

Koji je stepen prenosa „izdvojen“ na ručici menjača, prvi ili sedmi?