1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Dodge Challenger stiže 2023. godine?
Novi Dodge Challenger stiže 2023. godine?
5

Novi Dodge Challenger stiže 2023. godine?

276
5
Podelite sa prijateljima:

Chrysler korporacija ima reputaciju da otkriva detalje budućih proizvoda na razne načine, a najpoznatiji od njih je onaj gde se na slikama sadašnjih modela nalaze skriveni detalji koji mogu da nagoveste šta budućnost donosi. Ovaj način marketinga je postao popularan kada je debitovala Demon verzija modela Dodge Challenger gde su razne pojedinosti o snazi, zapremini agregata i datumu debija bili vidljivi na fotografijama sadašnjih modela na registrarskim tablicama, oznakama na putevima i slično.

Još jedan detalj je viđen i na fotografiji novog modela Ram Rebel TRX gde sat pokazuje vreme 7:07, a reč je o konjskoj snazi (707).

U svakom slučaju, Dodge je nedavno objavio fotografije Challengera za 2020. godinu, a jedan detalj enterijera privlači veliku pažnju. Naime, na satu koji označava koliko je kilometara (ili u ovom slučaju milja) automobil pešao se nalazi cifra „2023“, pa su mnogi zaključili da je reč o godini kada će novi model stići u prodajne salone.

Novi Challenger je originalno planiran za dve godine ranije, ali je Dodge potvrdio da je će debi kasniti zbog ne baš sjajne finansijske situacije u firmi. Tako da bi ovo nagađanje moglo da postane istina …


Iako se pojavio u prodaji još 2008. godine i poseduje neke komponente Mercedesa E-Class iz sredine devedesetih godina prošlog veka, Challenger je i dalje izuzetno popularan među kupcima. Kombinacija retro stila, moćnih agregata i bogatog izbora opreme su rezultirali time da Challenger prošle godine čak prestigne Chevrolet Camaro i pripreti Fordu Mustangu na liderskoj poziciji. Tada je isporučeno 66.716 jedinica da bi u prvih devet meseci ove godine prodajna cifra iznosila 46.699 primeraka.

Challenger će takođe naredne godine proslaviti pedesetogodišnjicu, a po nekim najavama Dodge će spremiti poseban ACR (American Club Racer) model. Ova oznaka je ranije korišćena na nekoliko modela, a najpoznatija od njih se nalazila na legendarnom Viperu.

Taj automobil je uspeo da obori vreme za koje je provezen brzi krug na čuvenoj nemačkoj stazi Nurburgring, a i danas se nalazi u samom vrhu. Međutim, teško je očekivati da će ulični trkač biti zasnovan na automobilu velikom i teškom kao što je Challenger. Međutim, onako kako je Demon iznenadio javnost i ACR bi mogao da učini čudo …

AutoRepublika

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Iako sam Fordovac, ipak mi je Dodge Challenger omiljeni muscle car.

Ercegovac

Јенки, колико се креће цијена за овај СРТ ?
Јел мораш бити Хајзенберг да би се купио?
Колико је год, изгледа фантастично.

Yankee

Od $59.000 pa na vise za SRT. Obican V6 mozes kupiti za $28.000 minus popusti (kojih je na Chryslerima mnogo).

Zoca

Trebao je biti na Giorgio platformi ,ali se odustalo.

Mustang

dobro je, odahnuo sam, fiat ipak neće ugasiti dodge