1. Home
  2. Vesti
  3. Da li novi BMW M135i može da se nosi sa M140i prethodne generacije? (VIDEO)
Da li novi BMW M135i može da se nosi sa M140i prethodne generacije? (VIDEO)
3

Da li novi BMW M135i može da se nosi sa M140i prethodne generacije? (VIDEO)

484
3
Podelite sa prijateljima:

Da li je novo obavezno znači i bolje?

Kada neki proizvođač lansira novi model, čest je slučaj da entuzijasti tuguju, jer sa starim odlazi deo „duše“. Ipak, retko se dešava da dođe do tako drastičnih  promena kao što je to BMW uradio sa serijom 1, jer nova generacija poseduje pogon na prednje točkove umesto onog tradicionalnog, zadnjeg, uobičajenog kod modela bavarske marke.

Međutim, treba imati u vidu da perjanica u vidu M135i raspolaže pogonom na sva četiri točka, a pogoni ga 2,0-litarski turbomotor sa 306 ks i 450 Nm. S druge strane, M140i, mada dostupan i sa zadnjim pogonom, stavio se naspram novijeg rođaka u izdanju s integralnim. Ipak, dok M135i može 50 odsto snage da pošalje na zadnje točkove, stariji M140i može to da uradi „stoprocentno“. Ispod haube nosi voljeni redni „šestak“ s 340 konja i 500 Nm.

Naravno, dodatna dva cilindra pružaju prednost u performansama, ali treba imati u vidu da je M140i teži od M135i. Razlike između ova dva modela nisu samo u performansama. Mada Met Votson preferira stariji M140i zbog izraženijeg zadnjeg pogona, on priznaje da je novi model mnogo prijatniji za svakodnevni saobraćaj, poseduje lepši ambijent, kao i da pruža osećaj bolje stabilnosti.

Mada je četvorocilindarski motor u novoj seriji 1 drugačije postavljen i „nedostaju“ mu dva cilindra, on nudi odličnu voznu dinamiku i daleko bolji enterijer. Nekima se ove promene neće svideti, ali realno, prednji pogon nekako mnogo više „paše“ automobilima iz C segmenta.

AutoRepublika

Izvor: CarWow via YouTube

 

(484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako ništa drugo, ova nova jedinicia dramatično bolje koči od stare? Bar tako ispade na testu.

Renault Terminator

Posto je sa pogonom na prednjoj osovini volio bih ga vidjeti u direktnom duelu na stazi sa Renault Megane RS Trophy-R.

126P

Ne znam koja je najveća snaga jedinice samo sa FWD, ali teško da bi mogao Meganu da parira.