1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota i dalje najvredniji automobilski brend, Mercedes na drugoj poziciji
Toyota i dalje najvredniji automobilski brend, Mercedes na drugoj poziciji
0

Toyota i dalje najvredniji automobilski brend, Mercedes na drugoj poziciji

3.23K
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska konsultantska agencija Interbrand objavila je spisak 100 najvrednijih brendova na svetu, a na listi se našlo i 15 automobilskih marki. 

Prvo mesto među automobilskim brendovima čvrsto drži Toyota, dok je na drugoj poziciji Mercedes. Toyota je u ukupnom plasmanu završila kao sedmoplasirana sa procenjenom vrednošću od 56,246 milijardi američkih dolara, što je za 5% više nego lane. Na visokoj osmoj poziciji među stotinu najvrednijih je Mercedes čija je vrednost 50,823 milijarde dolara (+5%).

Treće mesto među automobilskim markama, a jedanaesto ukupno, zauzeo je BMW sa vrednošću od 41,440 milijardi dolara (+1%). Četrvrta pozicija rezervisana je za Hondu (24,422 milijarde, +3%), dok je u ukupnom plasmanu japanska marka zauzela dvadeset i prvo mesto. Petoplasirani kod automobilskih brendova je bio američki Ford sa vrednošću od 14,325 milijardi, +2%, dok je u opštoj konkurenciji završio na trideset i petoj poziciji.

Valja napomenuti da je najveći rast ostvario Ferrari (+12%) i vredi 6,458 milijardi dolara. Najveći pad ostvarila je Kia sa 7%, i njena vrednost je procenjena na 6,428 milijardi dolara.

Što se tiče generalnog plasmana, prvi na listi je Apple (234,241 milijarda), drugi je Google (161,713 milijardi), a treći je gigant Amazon koji vredi 125,263 milijarde dolara.

AutoRepublika

(3233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments