1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla potvrdio, proizvodnja Cybertrucka tek naredne godine
Tesla potvrdio, proizvodnja Cybertrucka tek naredne godine
0

Tesla potvrdio, proizvodnja Cybertrucka tek naredne godine

167
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka ipak neće moći da otpočne proces montiranja električnog pikapa ove godine.

Pre gotovo dve godine, u novembru 2019, Ilon Mask upoznao je svet sa svojim novim čedom – futurističkim pikapom koji je nanovo oživeo zaboravljeni klinasti dizajn.

Nedavno je Tesla potvrdio da primio više od 1,25 miliona narudžbina za ovaj model. No, sve je to lepo na papiru – u suštini teško je zamisliti kada će ovaj brend početi sa proizvodnjom pomenutog Cybertrucka.

Lars Moravi, potpredsednik Tesle za razvoj, izjavio je da ni sam Cybertruck još uvek nije spreman za serijsku proizvodnju. “Neophodne su sitne izmene kako bi prototip bio spreman za serijsku varijantu”, rekao je nedavno Moravi.

Teslin Cybertruck biće montiran u novoj fabrici u Teksasu koja još uvek nije završena. Ipak, ova marka će dati prednost proizvodnji Modela Y, za koji veruju da će biti najprodavaniji automobil Tesle na globalnom nivou.

Samim tim, ni proizvodnja Semija neće startovati ove godine, već možda naredne, ali je i to pod znakom pitanja. Podsetimo, električni kamion je predstavljen 2017. godine, što znači da ćemo do serijskih primeraka možda čekati i više od pet godina.

Još jedan Teslin projekat je pod znakom pitanja, odnosno upitnik je na tome kada ćemo ga videti u serijskom izdanju. Reč je o performantnom Roadsteru, i prema svemu sudeći proizvodnja tog automobila neće početi pre 2023. godine.

AutoRepublika 

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments