1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Policija u Londonu primenjuje novu taktiku protiv skuter bandi (VIDEO)
Policija u Londonu primenjuje novu taktiku protiv skuter bandi (VIDEO)
8

Policija u Londonu primenjuje novu taktiku protiv skuter bandi (VIDEO)

5.41K
8
Podelite sa prijateljima:

Lopovi na skuterima postali su prava pošast u britanskoj prestonici. 

Gradske vlasti se sa ovim problemom (neuspešno) bore duže od pet godina. Veliki broj maloletnika koji imaju dozvole za skutere odlučio se na razbojništvo koje u većini slučajeva izgleda ima isti obrazac.

Dvojac na skuteru se ispreči ispred drugog motocikliste. Saputnik silazi sa skutera i primenom sile otima drugo vozilo. Nisu retki slučajevi da je upotrebljavano hladno oružje, pa čak i pištolji.

Razbojnici na skuterima su se do te mere ohrabili da se ovakve otimačine sada dešavaju tokom dana, i to čak i u centru Londona. Na internetu se mogu pronaći stotine snimaka ovakvih otimanja motocikala. Čak je i čuveni jutjuber Royal Jordanian bio meta skuter bandita. Na sreću, uspeo je da izbegne otmicu motocikla.

Ipak, policija Londona je uz specijalnu dozvolu gradskih čelnika rešila da konačno stane na rep banditima na skuterima. Usvojen je niz novih pravila za hvatanje ovih kriminalaca.

Do nedavno, zločinci na skuterima, verovali su da ih policija neće juriti ako se popnu na trotoar, kao i da će snage reda odustati od potere ako jednostavno skinu kacigu (kako ih ne bi slučajno povredili).

No, razmere kriminaliteta ove vrste koje su zadesile London su ogromne, te je bilo vreme da se drugačije pristupi rešavanju ovog problema. Policija sada ima pravo da svojim kolima udari i sruši lopove na skuterima i tako ih onemogući da dalje beže.

Specifičnost Londona je u uskim ulicama i velikim saobraćajnim gužvama, pa policija često ne može da pristupi jurnjavi sa automobilima. Ali i taj problem je rešen povećanjem broja policajaca na motociklima, koji takođe imaju pravo da udare u skuter odnosno dvotočkaš na kojem se nalazi bandit, bez obzira na to da li on nosi kacigu ili ne.

Pogledajte novu taktiku londonske policije na delu:

AutoRepublika

(5406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dosta surov metod … koji bi nekada možda mogao biti malo neprimeren ?

igi

Lajk za britansku policiju

moron

A, i ne razumem ni ovo … Ako ta njihova milicija vozi te savremene automobile, sa onim silinim zAjEBima ( pa i za pešake i bicikliste ), kako uspeju da milicajskim vozilom udare u vozača skutera/motocikla? Zašto sistem aktivne bezbednosti omane? To unosi jak nemir u dušu svakog potencijalnog kupca i vlasnika takvog savremenog vozila…

Balkanboj

@moron sumnjam da njihova policijska vozila imaju aktivne te sisteme, a ako ih i imaju moguće da postoji „disable“ dugme u slučaju potere.
Pazi scenario, pljačkaši banke beže kolima a njihovi saradnici duž planirane rute za bekstvo kao random pešaci iskaču pred vozila iz potere i zaustavljaju ih. Cunning plan.

Balkanboj

Bravo za Bobije. Udri narodna milicijo.

Zvezdan Božinović

Kada bi se ovaj metod primenjivao u suzbijanju korupcije u Srbiji, ostali bi bez vladajuće garniture…

Dikh tu kava

„Otac-sin-Vranje“ style..

Gobe

Super je ovo, samo vozac na pogresnoj strani, tikove sam dobio od ovog videa 😀