1. Home
  2. Video
  3. Dacia Duster spremna za pohod na vukoje.ine (VIDEO)
Dacia Duster spremna za pohod na vukoje.ine (VIDEO)
2

Dacia Duster spremna za pohod na vukoje.ine (VIDEO)

5.42K
2
Podelite sa prijateljima:

Dacia Duster je za nastup na negostoljubivim terenima „pripremljena“, barem u virtuelnom smislu, od strane kuće Prior Design, tjunerske kuće koja je nedavno predstavila još jednu alternativu rumunskog krosovera. Za razliku od prethodnog izvođenja, čija je karoserija spuštena bliže tlu u odnosu na fabričku postavku, ovaj koncept je osmišljen tako da naglasi off-road potencijale Dustera.

Uprkos kontroverzama koje marka Dacia izaziva na Fejsbuk nalozima građana sa zapada kontinenta, Rumuni, pa i svi mi s Balkana, poštujemo i volimo vozila rumunske marke. Jedna od povećih želja ljubitelja marke, svakako je ona čije bi ispunjenje predstavljala premijera modela koji bi posedovao jače argumente za kretanje po nepristupačnim terenima. Upravo tu su nastupile sposobne zanatlije iz nemačke kuće Prior Design, a čim su se oni ovoliko zainteresovali za brend, nema sumnje da će neke od tih verzija i videti svetlost dana, pre ili kasnije.

Sada predstavljeni transformisani Duster svakako ima više smisla od „sportskog“, onog od prošlog meseca koji je visio na svega par santima iznada asfalta. Terensko izdanje svakako bolje pristaje Dusteru, verovatno i zbog rodbinskih veza s partnerom iz alijanse, japanskim Nissanom, mada ne možemo a da ne naglasimo da rumunski SUV iskazuje odlične osobine na snežnim terenima i bez ikakvih modifikacija u odnosu na stanje u kom je bio prilikom napuštanja nekog od salon francuskog giganta.

Elem, koncept koji je predstavio Prior Design leži na posebnim pneumaticima koji su podesni da se bolje nose s blatnjavim terenima, a ujedno donose i viši klirens od standardnog. Dodatno, tu je i takozvani bulbar, koji je poslužio i kao elegantna maska za električno vitlo. Od karakterističnih dodataka tu je i nosač za krov, kao i cev koja omogućava krosoveru da se kreće po vodi veće dubine od one koju bi bez posledica vozilo moglo savladati i bez te dodatne komponente.

Naravno, nije poznato hoće li koncept biti pretočen u svakidašnjicu, ali možemo da zamislimo da bi Prior Design imao podosta klijenata. Uz razumnu cenu, jašta! Naša želja nije bez smisla jer moramo da naglasimo da u toj kompaniji nisu spretni i jaki samo s tastaturom i renderima, već umeju da urade i stvaran posao.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(5420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Che

Prior design je u vlasništvu Bosanca koji je nastanjen u Njemackoj. I on posjeduje Nissan Skyline od 1200ps 😉

Nikola

Lepo su odradili