1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 2 Gran Coupe – detalji u pokretnim slikama (VIDEO)
BMW serije 2 Gran Coupe – detalji u pokretnim slikama (VIDEO)
0

BMW serije 2 Gran Coupe – detalji u pokretnim slikama (VIDEO)

287
0
Podelite sa prijateljima:

Evo prilike za još bliže upoznavanje s najmanjom BMW-ovom limuzinom.

Bavarska marka u gami već par godina ima sedan manji od serije 3, ali serija 1 Sedan je u ponudi isključivo u Kini i Meksiku, tako da se ni u kom slučaju ne može nazvati globalnim modelom. U cilju ulaska „u ring“ s Mercedesom CLA širom sveta, Bavarci su kreirali seriju 2 Gran Coupe. Novajlija počiva na evoluciji UKL platforme s prednjim pogonom nove serije 1, ali donosi uzbudljiviju spoljašnjost i više tehnologije. Oficijelni video klipovi nam daju uvid u svaki detalj novog „bejbi“ kupea iz Minhena.

Promotivni fimovi su fokuisrani na perjanicu u vidu M235i xDrive i 220d s turbodizel motorom. Potonji isporučuje 190 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se šalju na prednje točkove preko osmostepene Steptronic transmisije. Ovaj hardver obezbeđuje sprint do „stotke“ za 7,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 235 km/h. Sasvim solidno i dovoljno, rekli bismo.

Ulazni model za evropsko tržište je 218i s 1,5-litarskim, trocilindarskim motorom, koji isporučuje 140 konja i 220 Nm. U ovom izdanju, najmanji u Gran Coupe porodici ubrzava za 8,7 sekundi, a maksimalno može da pojuri do 215 km/h. Trocilindarski agregat je dostupan ili sa šestostepenim manuelnim ili opcionim semostepenim Steptronic menjačem s dvostrukom spojnicom.

U suštini, novajlija je limuzinska verzija aktuelne generacije serije 1, a prvo javno pojavljivanje će imati sledećeg meseca u Los Anđelesu. U prodajne salone stiže u martu 2020.

AutoRepublika

(287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments