1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Chrysler kažnjen sa 79 miliona dolara zbog prekomerne prosečne flotne potrošnje
Fiat Chrysler kažnjen sa 79 miliona dolara zbog prekomerne prosečne flotne potrošnje
1

Fiat Chrysler kažnjen sa 79 miliona dolara zbog prekomerne prosečne flotne potrošnje

1.20K
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je kažnjen sa 40 miliona dolara zbog naduvanih prodajnih brojki, Fiat Chrysler Automobiles je ponovo pod pritiskom.

Ovoga puta, proizvođač koji pod svojim krovom drži Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Ferrari, Jeep, Lanciju, Maserati i Ram, suočava se s penalima od 79 miliona dolara zbog toga što je propustio da se uskladi sa standardima vezanim za potrošnju goriva, za modelnu 2017. godinu.

Ono što je još smešnije je da je FCA kažnjen sa 77 miliona dolara 2018. zbog istog problema iz 2016. modelne godine, što je opet kazna koja nadmašuje onu od 40 miliona dolara iz 2011. Fiat Chrysler Automobiles je jedan od 13 proizvođača u SAD, koji nisu uspeli da prosečnu flotnu potrošnju i emisiju usklade s regulativom.

Za 2017. modelnu godinu, flotni prosek nije smeo da bude viši od prosečnih 6,96 litara na pređenih 100 kilometara. FCA je imao prekoračenje od oko 0,3 l/100 km, dok je ono za modelnu 2016. bilo oko 0,1 l/100 km.

Po NHTSA, ovaj trend će se samo pogoršavati. Očekuje se da se flotni prosek poveća u negativnom smislu.

U septembru, Trampova administracija je pojasnila da je zamrzavanje CAFE standarda najbolji način da se sustignu postavljeni standardi. Predlog bi suspendovao aktuelne zahteve od 6,36 l/100 km, obustavljajući pooštravanje koje je bilo planirano za 2025.

AutoRepublika

(1200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

Koliko je to po komadu? 1000, 10.000…?