1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. Posetite „ne mogu da dobacim do Japana“ verziju muzeja Honde…
Posetite „ne mogu da dobacim do Japana“ verziju muzeja Honde…
2

Posetite „ne mogu da dobacim do Japana“ verziju muzeja Honde…

160
2
Podelite sa prijateljima:

…a nakon što „finansijski stanete na noge“, posetite ga i uživo

Honda Collection Hall (HCH) je locirana u Japanu, u mestu Tim Ring Montegi gde se nalazi najveća kolekcija svih proizvoda koje je kompanija ikada proizvela. Zahvaljujući „360° virtuelnoj turi“ možete pogledati više od 300 izloženih modela. U obilazak možete da krenete odmah.

Ukoliko niste već završili digitalnu posetu muzeju, da vam kažemo da je zahvaljući ovom linku moguće zaviriti u istoriju japanskog proizvođača kroz ekskluzivnu kolekciju automobila, motocikala kao i “trkačkih mašina”.

Muzej je otvoren još 1998. godine, ne samo da bi kompanija obeležila pedeset godina postojanja brenda, već i da bi pokazala snove i strast koji su inspiracija i serijskim proizvodima i trkačkim mašinama.

Tri sprata Hondine istorije

Virtuelna tura zaista dočarava pravi muzejski obilazak, dozvoljavajući nam da se osetimo kao da smo zaista otputovali u Hondinu postojbinu i iznova proživeli 70 godina istorije ove kompanije.

Na drugom nivou prikazani su automobili, motocikli i drugi pogonski proizvodi, a tu se nalaze i istinske zvezde – kompaktni sportski model iz 1963. S500 kao i neki od legendarnih modela kao što su Prelude, NSX i Civic. Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila, to jest ona iz „Kei segmenta“ koja su bila veoma popularna u Japanu, a o kojima smo se i mi bavili u zanimljivim analizama, zbog čega smo i priložili link, klikom na koji, takođe možete dosta saznati.

Prikazani su neki od najranijih modela, kao što je Honda N360, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine. Možete pronaći i istinske ikone dvotočkaša kao što su CB750, serijski četvorocilindraš koji je proizveden u najvećem „tiražu“, kao i NR.

Treći sprat posvećen je Hondinoj strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT modeli, kao i motocikli kojima se Honda takmičila nekada i sada. I ovde su smeštene prave ikone kao što su McLaren-Honda koju je vozio Ajrton Sena, kao i šestocilindrični model RC166 koji je izvojevao pobede na takmičenju Isle of Man TT i kog je vozio Majk Hejlvud.

Fabrika snova (Factory of Dreams)

Otvaranje HCH predstavlja izraz truda rukovodstva kompanije Honda, da prikaže svoje poreklo i svoju istoriju, kao i da se pomoću savremene tehnologije i koncepta mobilnosti poboljšaju trenutni uslovi života ljudi.

Ovi koreni datiraju još iz četrdesetih godina prošlog veka kada je Soiširo prvi put upotrebio motor generatora korišćenog u radio predajnicima na biciklu svoje supruge, kako bi joj olakšao svakodnevne odlaske u kupovinu.

Godine 1946. razvio je ideju i počeo da prodaje agregate sa rezervoarima, akceleratore, kablove i druge delove za bicikle. Ovaj agregat postao je poznat kao Hondin motor za bicikl, a dve godine kasnije, 1948, osnovao je Honda Motor Company.

Izvor: Honda

 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, počelo se sa biciklima? Logično … A da nemaju danas Hondin i neki „Bicycle Type R „… Pa da to uzmem i kao čovek se potpisujem barem kao Honda BcTR Driver …

TNT

Istorija za poštovanje. Meni lično je i dalje slogan Powered by Honda nešto što izaziva emocije. Letimično pogledah postavku – jedino što sam očekivao da je Asimo na info pultu, a ne u delu za suvernire.