1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Duster je najprodavaniji SUV u Evropi u avgustu
Dacia Duster je najprodavaniji SUV u Evropi u avgustu
1

Dacia Duster je najprodavaniji SUV u Evropi u avgustu

643
1
Podelite sa prijateljima:

Fantastični rezultati za komšije. 

Jato Dynamics objavio je prodajne rezultate u Evropi za prethodni mesec. Najprodavaniji automobil na Starom kontinentu u avgustu bio je naravno VW Golf. Uprkos padu od 23% ovaj hedžbek stigao je do 26.411 kupaca! Ova informacija je još impresivnija kada znamo da je premijera osme generacije Golfa pred vratima.

Impresivno drugo mesto po prodaji u avgustu drži Dacia Duster! Prodato je 19.541 jedinica rumunskog SUV-a, uz rast od 10,8%! Duster je ujedno i najprodavaniji SUV u Evropi u prošlom mesecu.

Na trećoj poziciji našao se još Volkswagenov model, ovaj put je u pitanju SUV i to T-Roc. Ovaj automobil prodat je 18.282 primerka (+27,8%).

SUV groznica trese Evropu, ali mali gradski automobili ne gube bitku. Četvrtu i petu poziciju na listi najprodavanijih prošlog meseca drže Dacia Sandero i Volkswagen Polo. Sandero je došao do 17.764 isporučene jedinice (+2,5%), dok je Polo indeksirao 16.692 primerka (-21,2%).

Na šestom mestu je još jedan gradski mališan – Renault Clio. Francuski adut prodat je u 16.498 primeraka, što je za 36,8% lošiji rezultat nego lane. Iza njega, kao sedmoplasirana je Škoda Octavia koja je ubeležila blagi rast od 0,6% uz 15.997 prodatih primeraka.

Na osmoj poziciji je Volkswagen Tiguan sa 14.665 prodatih jedinica (-24,8%), dok je deveto mesto sačuvano za Opel Corsu. Corsa je stigla do 14.301 kupca uz veliki rast od 21,3%. Top 10 najprodavanijih vozila u Evropi u avgustu zaokružio je Renault Captur sa 13.526 isporučenih komada (-33,6%).

Kada je reč o premijum vozilima u prethodnom mesecu, među 25 najprodavanijih vozila u Evropi uspela su da se nekako uguraju samo dva premijum automobila, i to oba iz Mercedesa. A klasa je ubeležila 12.201 prodat primerak (+30,1%), dok je C klasa stigla do 10.512 kupaca (-1,5%).

Što se tiče najprodavanije marke u prethodnom mesecu, to je bio Volkswagen sa 128.882 prodata automobila (-13,1%). Drugu poziciju drži Ford sa 63.043 isporučena vozila (+1,8%), dok je treće mesto pripalo Mercedesu, koji očito odlično posluje u Evropi, sa 62.916 prodatih automobila (+10,3%).

AutoRepublika 

(643)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Baš me interesuje struktura prodaje Dustera. Koliko ih ode u kom paketu i sa kojim motorom… Sećam se, davno beše, neka analiza prodaje Golfa V. Ubedljivo su ga najviše prodali sa baznim benzincem 1,4 od 80 ks. Da ne poveruješ.