1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Opel Grandland X Hybrid4 – simbol Opelovog napretka
Opel Grandland X Hybrid4 – simbol Opelovog napretka
0

Opel Grandland X Hybrid4 – simbol Opelovog napretka

288
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon Corsa-e i Corsa-e Rally modela, u Opelu su odlučili da prošire elektrotretman na Grandland X Hybrid4.

Uprkos nomenklaturi, zapravo posmatramo „plug-in“ hibrid s elektrifikovanom zadnjom osovinom, što Opelov krosover čini primerkom s pogonom na sve točkove.

Pogonski sistem se oslanja na 1,6-litarski turbo četvorocilindraš, uz elektromotor, što kombinovano isporučuje 300 ks. Maksimalni obrtni moment je takođe u skladu s vozilom ove veličine, a baterija od 13,2 kWh pruža autonomiju čisto na električni pogon do 50 kilometara.

Kada operiše u hibridnom režimu, Grandland X Hybrid4 emituje tek 36 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru i troši „kao upaljač“. Opel je naveo prosečnu potrošnju od 2,2 litra goriva na 100 kilometara. Punjenje uz pomoć „wallboxa“ od 7,4 kW traje oko dva sata, dok u slučaju odsustva stanice za punjenje, regenerativno kočenje obezbeđuje energiju za litijum-jonsku bateriju.

Grandland X u ovom izdanju nudi gomilu standardne opreme, poput grejanja vetrobrana, električnih retrovizora, električne parkirne kočnice, inteligentnog limitera brzine, detektora mrtvog ugla, kao i info-zabavnog sistema kompatibilnog s Android Auto i Apple CarPlay funkcijama. Osmostepeni automatski menjač je u ovom slučaju takođe standardan, podešen na taj način da pruža što bolju efikasnost.

Hybrid4 opcija je već poznata kod modela iz PSA grupe, baziranih na LMP2 arhitekturi. To su Peugeot 3008, Citroen 5 Aircross, DS7 Crossback i Peugeot 508. Kupci Opela će dodatno moći da uživaju u Free2Move servisu, što vlasnicima obezbeđuje pristup ka 85.000 stanica za punjenje širom Evrope, kao i planer putovanja. Usluga telemetrije je takođe uključena u cenu Grandlanda X Hybrid4.

S obzirom da je Opel imao „mejnstrim“ hibrid u formi Ampere pre par godina, treba reći da je novajlija „svetlosne godine“ ispred nje u svakom pogledu.

AutoRepublika

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments