1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Mercedes-AMG GLE 53 Coupe debitovao u Frankfurtu
Mercedes-AMG GLE 53 Coupe debitovao u Frankfurtu
0

Mercedes-AMG GLE 53 Coupe debitovao u Frankfurtu

306
0
Podelite sa prijateljima:

Performantna varijanta Mercedesovog novog SUV-kupea zablistala je na Salonu automobila u Frankfurtu. 

GLE 53 Coupe samo je uvod i priprema za sledeći još moćniji model koji će naravno nositi oznaku „63“.  Kako je poenta ovakvog automobila u performansama, valja odmah preći na konkretne informacije.

Pod haubom se nalazi twin-turbo redni šestocilindraš radne zapremine 3 litra potpomognut sa Mercedesovim EQ Boostom. Odnosno u pitanju je blagi hibrid.

Ovaj pogonski sklop razvija standardno 435 ks, ali se snaga na momente može podići na 457 ks zahvaljujući pomoći električne energije iz EQ Boost tehnologije. Mercedes navodi da je GLE 53 Coupe u stanju da obavi sprint do „stotke“ za samo 5,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Kada je reč o vizuelnim promenama, sve su one usko vezane za što bolje performanse, ali i snažniji wow efekat koji treba da izazovu svi modeli sa AMG značkom.

Mercedes GLE 53 Coupe naći će se u prodaji sredinom naredne godine.

AutoRepublika 

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments