1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Novo poglavlje za Volkswagen – premijera ID.3 (GALERIJA)
Novo poglavlje za Volkswagen – premijera ID.3 (GALERIJA)
2

Novo poglavlje za Volkswagen – premijera ID.3 (GALERIJA)

751
2
Podelite sa prijateljima:

Dugoočekivani ID.3 je konačno pred nama. 

Sa ovim modelom kako kažu čelnici Volkswagena počinje nova era ovog proizvođača. Navodi se da je ID.3 duhovni naslednik Bube, i da se od njega očekuju da uradi za kompaniju isto što je svojevremeno učinila i legendarna Buba.

ID.3 uzeo je formu konvencionalnog hedžbeka sa petoro vrata i prvi je automobil VW grupe koji će koristiti specijalno dizajniranu MEB platformu. Baterija je smeštena u pod, dok je elektromotor postavljen iznad zadnje osovine.

Zbog velike mase baterija ovaj automobil teži 1.719 kg. Volkswagen je želeo da nekako anulira manljivost ovako velike mase, stoga je dobar koeficijent otpora vazduha bio prioritet. U tome se i uspelo, s obzirom da isti iznosi 0,267 cd.

Autonomija kretanja zavisi od toga za koji paket se kupac odluči. Bazni model ima bateriju kapaciteta 45 kWh, što omogućava domet od 330 km po WLTP protokolu. Sledeća varijanta od 58 kWh dozvoljava autonomiju od 420 km, dok je najviše kilometara moguće pređi sa baterijom od 77 kWh – čak 550! Ipak, nakon plasmana inicijalne serije koja će biti ujedno i specijalna edicija, u ponudi će ostati samo najslabija i najsnažnija baterija.

Volkswagen navodi da elektromotor omogućava „odlične performanse“, ali još uvek nisu dostavili tačne podatke. Saopšteno je da ID.3 raspolaže sa 204 ks i 310 Nm, te da mu je maksimalna brzina ograničena na svega 160 km/h.

Nemačka marka potvrdila je da će osnovna varijanta električnog hedbžeka koštati manje od 30.000 evra u Nemačkoj, što ukoliko je istina, uvodi ovaj automobil u kategoriju donekle priuštivih vozila (makar za Nemce).

AutoRepublika

(751)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jedan dobar drugar mi je poslao link do kratke prezentacije ovog modela. Poznat tester (da ga sada ne reklamiram).
Par verovatno potpuno nebitnih stvari za „revolucionarno“ vozilo …
Motor pozadi, a napred nema upotrebljivog gepeka. Nešto kao kod twinga napred.
Onaj „zadnji gepek“ nije kolosalan. Nije kao kod golfa ( rekao bih).
Baterije u podu izgleda da mogu pojesti veliki deo „korisne“ visine ovog vozila. Posebno pozadi. „Videćemo“ koliko će prijateljski biti prema visokim ljudima.
Entrijer je mogao biti „normalniji“. Recimo, sa ostavom za sitnice ispod središnjih oslonaca za ruke napred.

Sub-Zero

Gledao sam kratku prezentaciju, ja volim EV, nije los ovaj, mesavina filozofije golfa ( 5 mesta za sedenje, ni prevelik ni premali, ni u cemu najbolji a u svemu dobar) Takodje neka resenja kopirana sa bmw i3 (menjacki selektor, lebdeci doisplej, pa i motor na zadnjoj osovini koji nije karaktrristican za vw) To je dobro, jer je i3 jako zabavan za voznju, i ovim modelom vw napada kupce i3 da zamene za id3 uz to sto nude vise mesta za sedenje, i malo vecu autonomiju, te cifre od 550 km su WLTP tako da nisu realne, treba videti po EPA… Pročitaj više »