1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Lamborghini Sian zasijao u Frankfurtu (GALERIJA)
Lamborghini Sian zasijao u Frankfurtu (GALERIJA)
0

Lamborghini Sian zasijao u Frankfurtu (GALERIJA)

341
0
Podelite sa prijateljima:

Novi model „razjarenog bika“ izazvao je veliku pažnju na Salonu automobila u Frankfurtu. 

Već neko vreme se po automobilskim kuloarima priča o eventualnoj prodaji Lamborghinija, jer se ne uklapa u buduće planove Volkswagen grupe. No, iako se mamutske V12 pogonske jedinice svakako ne slažu najbolje sa pričom o električnim automobilima, ipak ima mesta i za hibridni Lambo.

Makar za početak kao blagi hibrid. Sian dakle koristi pomoć i elektromotora koji na scenu nastupa pri manjoj brzini i tokom preticanja.

U upotrebi je i dalje V12 agregat poreklom iz Aventadora. Ukupna snaga kojom Sian raspolaže je 810 “konja”, što mu omogućava impresivne performanse.

Uz pomoć pogona na sve točkove ovaj Lamborghini stiže do 100 km/h za manje od 2,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi fantastičnih 350 km/h!

Mada je ovo Sianu prvi nastup pred publikom, nije mu trebalo dugo vremena da nađe kupce. Zapravo, Lamborghini će napraviti svega 63 primerka ovog nesvakidašnjeg automobila, a cena ostaje misterija.

Možda je Sian samo uvod u novu eru Lamborginijevih superautomobila, s obzirom na to da se uskoro očekuje i plug-in hibridna varijanta bestselera ove marke – Urusa.

AutoRepublika 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments