1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Honda e – atraktivni retro gradski prevoz u japanskom izdanju
Honda e – atraktivni retro gradski prevoz u japanskom izdanju
1

Honda e – atraktivni retro gradski prevoz u japanskom izdanju

282
1
Podelite sa prijateljima:

Što se tiče električnih automobila u Evropi, tu Renault Zoe kolo vodi. Međutim, i Honda želi deo tržišnog kolača u dotičnom segmentu, tako da se u Frankfurtu našao urbani mališan jednostavnog imena „e“. Manji je od francuskog „kolege“, a poseduje zadnje postavljeni elektromotor, bateriju od 35,5 kWh i kamere umesto konvencionalnih bočnih retrovizora.

Ovo što je pred nama je serijska verzija, s dva šestoinčna ekrana, koji obezbeđuju uvid u ono što „vide“  retrovizor-kamere. Naravno, Lexus i Audi imaju slične sisteme u modelima ES i e-tron, ali s obzirom na segment kojem Honda e pripada, japanska marka definitivno postavlja standarde. Ono što tek treba da uvidimo je kako će kupci u Evropi reagovati na automobil koji je manji od popularnog Zoea, čiji test možete pročitati OVDE. Ipak, s obzirom na dizajn i „harizmu“ male Honde, s duhom koji evocira na modele poput Topolina, originalnog Fiata 500 i Mini Morrisa, mislimo da je komercijalni uspeh zagarantovan.

Inteligentan paket i vrhunski kvalitet izrade ipak ne mogu sakriti izvesna ograničenja koja e ima u smislu prostranosti i prtljažnog prostora, dva parametra koja su dala zamah krosoverima. Verujemo da će Honda u bliskoj budućnosti lansirati i takav model s električnim pogonom, dok za sada možemo da uživamo u simpatičnom gradskom modelu.

Honda e uživo izgleda retro-futuristički, naravno u pozitivnom smislu. Ono što u najvećoj meri iznenađuje je unutrašnji prostor i dva ekrana osetljiva na dodir od 12,3 inča. Mesta napred ima sasvim dovoljno, dok će putnicima pozadi verovatno nedostajati prostora u visini glava.

 

Što se autonomije tiče, ona iznosi 220 kilometara. Ubrzanje do 100 km/traje oko osam sekundi, a uz pomoć sistema brzog punjenja, 80% baterije može da se dopuni za pola sata. Elektromotor je dostupan u dva nivoa snage, sa 136 i 154 konja. Maksimalni obrtni moment u oba slučaja iznosi 315 Nm.

Slično Mercedesovom MBUX info-zabavnom sistemu, Honda Personal Assistant koristi veštačku inteligenciju sa sposobnošću učenja, koja se prilagođava personalnim potrebama vozača.

AutoRepublika

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Malo mi je u enterijeru neobičan ovaj spoj bukovine i silnih televizora.