1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Alpina B3 Touring – karavan koji stavlja osmeh na lice (GALERIJA)
Alpina B3 Touring – karavan koji stavlja osmeh na lice (GALERIJA)
3

Alpina B3 Touring – karavan koji stavlja osmeh na lice (GALERIJA)

972
3
Podelite sa prijateljima:

Možda smo „oldschool“ orijentacije, ali ovo je automobil koji nam budi emocije.

Alpina je odlučila da kreira svoju verziju karavanske varijante BMW-a serije 3. Suvišno je reći da je ovo jedan od najbržih automobila svoje vrste na tržištu, sposoban da dostigne 300 km/h.

Naravno, uglavnom se stvari vrte oko unapređenog 3,0-litarskog rednog „šestaka“ iz standardne serije 3 Touring. Intervencija je urađena na turbotehnologiji i kontrolnom softveru, uz optimizaciju rashladnog sistema. Sva ova unapređenja, zajedno s dodatnim modifkacijama na hardveru, rezultirala su s 462 ks pri 3.000 o/min, uz maksimalni obrtni moment od 700 Nm.

Redni šestocilindarski motor je uparen s osmostepenom, automatskom menjačkom kutijom, koja je modifikovana u cilju pružanja bržih promena stepena prenosa. Ona snagu kanališe na sva četiri točka uz pomoć xDrive pogona s potpuno varijabilnom distribucijom obrtnog momenta između osovina. Elektronski kontrolisani diferencijal s ograničenim proklizavanjem pozadi obezbeđuje bolje prijanjanje u svim uslovima.

Nažalost, Alpina nam nije pružila informacije vezane za sprinterske sposobnosti novog B3 Touringa. Ono što je takođe interesantno je da je kompanija, čini se, posebno ponosna na efikasnost ovog karavan, jer je navela da je u kompletan paket uključeno „remek delo tehnologije tretmana izduvnih gasova“, što uključuje i filter čađi (za benzinske motore). Ipak, bolje i to od „luksuzne velikodušnosti“ Mercedesa…

Dakle, vozilo pruža optimalan balans između „najbolje moguće međusobne igre performansi, potrošnje i emisije“, kaže proizvođač. Po WLTP-u, performantni karavan troši 11,1 litar benzina na 100 pređenih kilometara, uz emisiju ugljen-dioksida od 252 g/km.

AutoRepublika

 

(972)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Majku ti Božiju, ovaj sandučar ima emisiju kao damper sa nekog ugljenokopa …
Maksimalna snaga na 3.000 rpm?

Balkanboj

Iskreno, ovo nije automobil za „ekologe“.
Ovo je pravi touring.
My kind of touring.

moron

Svejedno. Neka „dimi“ 🙂 „Prokleto je lep“. Još u ovoj boji …