1. Home
  2. Vesti
  3. Šta je sve modifikovano na Chironu da bi ostvario brzinski rekord? (VIDEO)
Šta je sve modifikovano na Chironu da bi ostvario brzinski rekord? (VIDEO)
1

Šta je sve modifikovano na Chironu da bi ostvario brzinski rekord? (VIDEO)

959
1
Podelite sa prijateljima:

Mada je „zver“ kakve nema, Chiron i njegovi derivati u serijskom izdanju, ne bi mogli da probiju 300 milja na čas. Međutim, Bugatti je znao da je postizanje ove brzine moguće, tako da su na crno-narandžasti prototip primenjene izvesne modifikacije.

Lista dorada startuje s produženim „repom“, tako da je automobil 25 centimetara duži u odnosu na standardan primerak. Bugatti je takođe uklonio vazdušnu kočnicu i poboljšao aerodinamičku efikasnost zadnjeg dela, redizajnirajući u isto vreme izduvni sistem i difuzor.

Što se prednjeg dela tiče, primetićete različitu postavku usisnih otvora za vazduh i veći spliter. Motor je takođe prošao kroz tretman dorade, tako da je iz 8,0-litarskog quad-turbo W16 izvučeno 1.600 ks. Menjač i pogon na sve točkove su standardni.

Opisan kao „prototip blizak serijskom modelu“ od strane kreatora, Chiron rekorder je vozio Endi Volas na Ehra-Lessien testnom kompleksu, kao što smo već izvestili, a obaranje rekorda možete videti OVDE.  Sa 490,48 km/h, nadmašen je prethodni rezultat Koenigsegga. Da podsetimo, Regera RS je iz dva pokušaja ostvarila prosek od 447,19 km/h.

Verovatno se pitate šta to znači „prototip blizak serijskom modelu“? Specijalna i posebno ekstremna limitirana edicija bazirana na ovom automobilu će biti lansirana, za sve one koji ne znaju šta će s viškom na bankovnom računu.

Da se vratimo na Koenigsegg, ali ne Regeru RS već Jesko. Novi model sa središnje pozicioniranim motorom će ući u proizvodnju 2020., a švedska kompanija očekuje da će probiti barijeru od 300 milja na čas uz pomoć V8 agregata sa 1.600 ks.

Bugatti je radio na svom „projektilu“ šest meseci, a tokom tog vremena, inženjeri su takođe modifikovali sistem ogibljenja s laserski kontrolisanim podešavanjima klirensa.  Dakle, Chiron SS očekujemo najranije u 2020.

AutoRepublika

(959)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Jel itko primjetio da je koenigsegg regera hibridni Auto iz koenigsegga kojem Rimac isporučuje baterije?
Isto tako jel ikome poznato da regera nema mjenjačku kutiju? Da benzinski motor ima samo jednu brzinu ekvivalent sedmoj a da jedino Torque converter odvaja benzinski motor od kotača. I postigla je 450km/h.