1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo dobija novog šefa
Volvo dobija novog šefa
0

Volvo dobija novog šefa

151
0
Podelite sa prijateljima:

Džim Rouven, nekadašnji izvršni direktor Dysona, preuzeće kormilo švedskog brenda. 

Tako će Hakan Samuelson, čovek koji je vodio Volvo kroz pravu revoluciju za tu marku, stupiti sa mesta šefa skandinavskog proizvođača. On se na toj poziciji nalazio od oktobra 2012. godine, i ugovor mu ističe u martu ove godine. Volvo navodi da je potraga za naslednikom trajala neko vreme i da su tražili čoveka koji ima iskustva sa softverom, digitalnom transformacijom i inovativnim proizvodima.

Takvu osobu pronašli su u Džimu Rouvenu, bivšem šefu Dysona. Tokom Rouvenovog upravljanja, ova kompanija počela je sa razvojem sopstvenog električnog automobila. Osim toga, novi direktor Volvoa nema mnogo iskustva u vezi sa automobilima. Pre Dysona, bio je na visokoj poziciji u Blackberryju.

„Prezadovoljan sam što se priključujem Volvou u ovako uzbudljivo vreme za kompaniju i u takvom trenutku transformacije kako za industriju, tako i za potrošače“, rekao je Rouven.

S druge strane, sposobni Hakan Samuelson napušta Volvo, i odlazi u Polestar gde bi trebalo da preuzme jednu od visokih pozicija u ovom narastajućem brendu. Li Šufu, osnivač i vlasnik Geelyja, posebno je pohvalio odlazećeg Samuelsona.

„Hakan je, zajedno sa svojim timom, stvorio novi i snažan portfolio proizvoda, ponovo uspostavio Volvo kao premijum brend i dobro ga pozicionirao za budućnost“, istakao je Šufu.

Samuelson je u zvaničnoj izjavi zahvalio svim zaposlenima u švedskoj kompaniji koji su sarađivali sa njim u prethodnih deset godina i poželeo im mnogo sreće u narednom periodu.

AutoRepublika 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments